Home Najave Kazališna predstava „Dijete našeg vremena“ u izvedbi splitskog Kazališta PlayDrama / (pet.) 13.3. u 20h – Kino Rab

Kazališna predstava „Dijete našeg vremena“ u izvedbi splitskog Kazališta PlayDrama / (pet.) 13.3. u 20h – Kino Rab

0
Kazališna predstava „Dijete našeg vremena“ u izvedbi splitskog Kazališta PlayDrama / (pet.) 13.3. u 20h – Kino Rab

Foto: RabDanas

 

Tijekom rada na ovoj predstavi često sam se prisjećala riječi Marina Carića: Split je teatar koji želi biti gradPustili smo stoga gradu da uđe u sve pore ove predstave i da ona postane grad u malom, jer teatralnost Splita snažnija je od bilo kakve izmaštane fikcije.
(Helena Petković, redateljica)

Rab danas oglas

Naravno, predstava traga za perspektivom isključivo u ljetnom periodu, na samom početku sezone, kad se kamere vrate na naše ulice, kad ponovno postajemo aktualna tema. Katkad se zbunimo pa pomiješamo našu autentičnu tradiciju s nečim manje autentičnim iz brzinski natipkanih vodiča za top deset simbola Dalmacije, ali brzo se snađemo i grabimo dalje.

 

Junaci predstave Boško, Borovina i Tomi, baš kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni su djelatnici najvažnije industrije u gradu. Nakon što su se cijelu zimu odmarali, guštali u gradskim i kulturnim aktivnostima, u šušuru po Matejuški i Rivi, večeravali u restoranima po Palači, komentirali predstave i opere ili pak filmove, a sve to zbog prelako zarađenih novaca na fureštima, jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu.

 

Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za Njih. Boško, Borovina i Tomi piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.

 

Cijena ulaznice je 30 kn.

 

Autorski tim:

  • Redateljica: Helena Petković
  • Dramaturginja: Ivana Vuković
  • Scenografkinja i kostimografkinja: Danira Matošić Matičević
  • Oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević
  • Igraju: Stipe Jelaska (Boško Dvornik)
  • Lovre Kondža (Marko Tomašević – Tomi)
  • Petar Salečić (Marino Borovina)
  • Luka Šatara (Krešimir Duh – Šokre)

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime