Home Najave Izložba fotografija Adriane Kaštelan „Misterij Adrianinog svjetla“ u Galeriji Pik

Izložba fotografija Adriane Kaštelan „Misterij Adrianinog svjetla“ u Galeriji Pik

0
Izložba fotografija Adriane Kaštelan „Misterij Adrianinog svjetla“ u Galeriji Pik

Foto: RabDanas

 

“Na ovoj izložbi”, kako piše Borislav Božić, prof. (kustos izložbe i autor kataloškog teksta), “predstavljamo istinsku, samozatajnu, mističarku svjetla, života i životnih snova. Pričamo o autorici koja, kao izvanvremensko biće, nevidljivom mrežom svoje duhovnosti s lakoćom sapinje svjetlo u njegovoj božanskoj pojavnosti. Misterij svjetla Adriana Kaštelan razotkriva nam i tumači kroz motive svoga svakodnevnog okoliša. … Ona svakom novom fotografijom rasprostire snažnu i nevidljivu vlastitu mrežu kreativnosti, kojom posprema najvrednije svjetlosne senzacije ma gdje one bile. S lakoćom bilježi fluidne i neuhvatljive supstance života. Kao što kakav stari i iskusni ribar svojom barkom „ore“ more izvlačeći mrežu s bogatim morskim ulovom, tako isto Adriana baca i razapinje najtananije niti svoje vlastite stvaralačke mreže na svijet oko sebe i bićem plemenita čarobnjaka daruje nas novim fotografskim stvarnostima.”

Rab danas oglas

 

Adriana Kaštelan rođena je 1983. godine u Rijeci. Diplomirala je 2006. godine na Visokoj učiteljskoj školi u Rijeci te se nakon diplome vraća na rodni otok Rab. Oduvijek pokazuje afinitet prema umjetnosti, a fotografijom se počinje baviti 2014. godine, sasvim slučajno. Počinje bilježiti trenutke iz svakodnevnog života i ljepotu svoga otoka i objavljuje ih na društvenim mrežama, gdje prijatelji uviđaju ljepotu fotografija i potiču je u njenom daljnjem stvaranju.

Fotografije počinje objavljivati u fotozajednicama kao što su National Geographic Your Shot, 1X, ViewBug i sl., gdje joj se fotografije populariziraju. Također objavljuje i u poznatim svjetskim časopisima za fotografiju. Godine 2017. odlučuje se okušati i na raznim natječajima, nakon čega je uslijedio niz skupnih izložbi po svijetu: SAD-u, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Velikoj Britaniji, Danskoj, Španjolskoj, Izraelu, Singapuru i Australiji. Osvaja nagrade na Moscow International Photo Awards (posebna nagrada), Black and White Spider Awards (nominacija), International Color Award (nominacija), a i finalistica je na natjecanju Sienna International Photo Awards.

Inspiracije za svoj rad crpi na putovanjima, ali najviše od svega nadahnjuje je ljepota otoka na kojem živi, ljudi koji je okružuju i svakodnevnica otočkog života.

 

Izložba ostaje otvorena do 22. srpnja 2020.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime