Home Najave „Forbidden melody“ – Izolacija kao umjetnička inspiracija | Izložba Vedrana Ružića u rapskoj Galeriji Pik (3. – 29.9. 2020.)

„Forbidden melody“ – Izolacija kao umjetnička inspiracija | Izložba Vedrana Ružića u rapskoj Galeriji Pik (3. – 29.9. 2020.)

0
„Forbidden melody“ – Izolacija kao umjetnička inspiracija | Izložba Vedrana Ružića u rapskoj Galeriji Pik (3. – 29.9. 2020.)

Foto: RabDanas

 

Kako navodi Mladen Lučić u tekstu kataloga, kriza izazvana covidom-19 potaknula je Ružića na niz inovativnih likovnih rješenja inspiriranih novim iskustvima, a kojima je nadopunio svoj već ranije definirani likovni govor.

Rab danas oglas

Materijali kojima se služi redom su siromašni i nađeni, najčešće već ranije upotrijebljeni. Upravo minimalnim izražajnim sredstvima u ovom ciklusu Ružić govori o atmosferi izazvanoj koronavirusom, o stanju duha i samoći koja, iako nas sputava, zaziva određenu introspekciju kojom bi trebali postići duševnu higijenu koja nam nedostaje i podsjetiti se vrijednosti koje smo zaboravili.

 

Bilješka o autoru

Vedran Ružić vizualni je umjetnik i jazz- glazbenik (kontrabas i bas gitara). Diplomirao je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo, a prethodno je pohađao i Jazz konzervatorij u Klagenfurtu.

Izlagao je na više od 20 izložbi u galerijama u Hrvatskoj te i inozemstvu. Posljednjih godinu dana fokusirao se na izvedbu serijala slika i skulptura sa ciljem povezivanja umjetnosti. Neke od samostalnih izložbi održane su u: Galerija Galeriji Greta (Zagreb), Galerija Galeriji Sv sv. Krševana (Šibenik), Galerija Galeriji Juraj Šporer (Opatija), Galerie Lumina (Beč), Gradski Gradskom muzeju Bad Ischl (Austrija)) i drugima.


www.vedranruzic.com


www.facebook.com/ruzic.vedran


www.instagram.com/vedran.ruzic

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime