logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 17 Listopad 2020 13:13

Ciklus radionica u sklopu projekta "Kreativnost u svakodnevici" posvećen reciklaži

Napisao/la Tonka Kavran (CZK lopar)
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U organizaciji Centra za kulturu Lopar, a pod pokroviteljstvom Općine Lopar i Primorsko-goranske županije, u Loparu će se tijekom listopada i studenog, u sklopu projekta "Kreativnost u svakodnevici", održati ciklus radionica posvećen reciklaži pod vodstvom članica Kulturno – umjetničke udruge Akt. Ove godine naglasak će biti na podizanju razine ekološke osviještenosti i kreativnim načinima korištenja rabljenih materijala.

 

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu budući da je broj polaznika ograničen! Zainteresirane molimo da se za odabrane radionice prijave najkasnije dva dana prije njihova održavanja u Centru za kulturu Lopar: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 099/814-0712!!!

 

O radionicama

 

Subota, 24.10. u 10,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA RECIKLIRANJA PLASTIČNIH VREĆICA: IZRADA PERNICA ILI KOZMETIČKIH TORBICA TEHNIKOM FUZIJE POMOĆU PEGLE (za srednjoškolce i odrasle)

Na radionici će se polaznici upoznati s tehnikom recikliranja / fuzije plastičnih vrećica pomoću pegle te će od dobivenog materijala napraviti pernicu / neseser. Mole se polaznici koji mogu da sa sobom ponesu više plastičnih vrećica i pegle. Cilj radionice je ukazati da se od materijala namijenjenog otpadu mogu napraviti korisni uporabni predmeti.

 

Subota, 24.10. u 13,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE DRŽAČA ZA PISAĆI PRIBOR OD RECIKLIRANIH MATERIJALA (za djecu i odrasle)

Od korištenih limenki i tekstilnog materijala namijenjenog otpadu izrađuju se držači pribora za pisanje i crtanje u obliku čudovišta. Polaznici mogu na radionicu donijeti svoj materijal, a to su limene konzerve, tekstil, karton.

 

Subota, 19.11. u 10,00 sati, Prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE UKRASNIH JASTUČIĆA ILI JASTUČIĆA ZA ŽIVOTINJE OD RECIKLIRANIH TKANINA (za srednjoškolce i odrasle)

Radionica se sastoji od pripreme pamučnih tkanina (najbolje stare muške pamučne majice) za rezanje rubova u obliku resica koje se potom vežu jedna za drugu i na taj način spajaju uradak u oblik jastučića koji se puni spužvom i ukrašava. Polaznici mogu donijeti svoj materijal.

 

Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će manji od uobičajenog. Za vrijeme radionica sudionici moraju nositi maske, održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.

 

 

Pročitano 160 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1