Home Najave Ciklus radionica u sklopu projekta “Kreativnost u svakodnevici” posvećen reciklaži

Ciklus radionica u sklopu projekta “Kreativnost u svakodnevici” posvećen reciklaži

0
Ciklus radionica u sklopu projekta “Kreativnost u svakodnevici” posvećen reciklaži

Foto: RabDanas

 

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu budući da je broj polaznika ograničen! Zainteresirane molimo da se za odabrane radionice prijave najkasnije dva dana prije njihova održavanja u Centru za kulturu Lopar: czk@lopar.com, 099/814-0712!!!

Rab danas oglas

 

O radionicama

 

Subota, 24.10. u 10,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA RECIKLIRANJA PLASTIČNIH VREĆICA: IZRADA PERNICA ILI KOZMETIČKIH TORBICA TEHNIKOM FUZIJE POMOĆU PEGLE (za srednjoškolce i odrasle)

Na radionici će se polaznici upoznati s tehnikom recikliranja / fuzije plastičnih vrećica pomoću pegle te će od dobivenog materijala napraviti pernicu / neseser. Mole se polaznici koji mogu da sa sobom ponesu više plastičnih vrećica i pegle. Cilj radionice je ukazati da se od materijala namijenjenog otpadu mogu napraviti korisni uporabni predmeti.

 

Subota, 24.10. u 13,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE DRŽAČA ZA PISAĆI PRIBOR OD RECIKLIRANIH MATERIJALA (za djecu i odrasle)

Od korištenih limenki i tekstilnog materijala namijenjenog otpadu izrađuju se držači pribora za pisanje i crtanje u obliku čudovišta. Polaznici mogu na radionicu donijeti svoj materijal, a to su limene konzerve, tekstil, karton.

 

Subota, 19.11. u 10,00 sati, Prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE UKRASNIH JASTUČIĆA ILI JASTUČIĆA ZA ŽIVOTINJE OD RECIKLIRANIH TKANINA (za srednjoškolce i odrasle)

Radionica se sastoji od pripreme pamučnih tkanina (najbolje stare muške pamučne majice) za rezanje rubova u obliku resica koje se potom vežu jedna za drugu i na taj način spajaju uradak u oblik jastučića koji se puni spužvom i ukrašava. Polaznici mogu donijeti svoj materijal.

 

Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će manji od uobičajenog. Za vrijeme radionica sudionici moraju nositi maske, održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime