Home Najave JAVNI POZIV za dostavu prijedloga Originalnog rapskog suvenira sa područja grada Raba

JAVNI POZIV za dostavu prijedloga Originalnog rapskog suvenira sa područja grada Raba

0
JAVNI POZIV za dostavu prijedloga Originalnog rapskog suvenira sa područja grada Raba

Foto: RabDanas

 

JAVNI POZIV

 

Rab danas oglas

Pozivaju se svi zainteresirani da dostave prijedloge za buduće Originalne rapske suvenire.

 

1. Suvenir mora imati izraženu prepoznatljivost podrijetla koje je povezano s rapskim arhipelagom, te likovnu i dizajnersku originalnost.

2. Prijedlog mora biti kvalitetne izrade, od prirodnog materijala.

3. Osim dekorativne, suvenir bi trebao imati i praktičnu uporabnu vrijednost – dakle mora biti upotrebljiv ( npr. u kućanstvu, u uredu, na putovanju ili slično) ili mora biti nosiv (ukoliko se radi o odjeći, obući, nakitu i dr. modnim dodacima).

4. Ukoliko se radi o prehrambenim ili kozmetičkim proizvodima, moraju biti zdravstveno ispravni i sigurni za upotrebu, s jasno naznačenim rokom trajanja i ostalim, zakonom propisanim, elementima.

 

  • Kao prijedlog može se dostaviti predmet koji se već koristi kao suvenir, odnosno prijedlog koji će biti potpuno novi suvenir.
  • Uz svaki prijavljeni prijedlog potrebno je priložiti originalni naziv s pričom o izvornosti i podrijetlu, kratki opis, obrazložiti njegovo podrijetlo i vezu s rapskim arhipelagom, informacije o autoru, biografiju i/ili opis djelatnosti, te kontakt podatke, uzorak/primjerak suvenira, najmanje jednu reprezentativnu fotografiju u visokoj rezoluciji (300 dpi).
  • Ocjenjivačka komisija TZ Grada Raba procijenit će koji prijedlozi odgovaraju kriteriju za dobivanje naziva Originalnog rapskog suvenira, te će podnositelju prijedloga dodijeliti potvrdu o dobivanju markice Originalnog rapskog suvenira.
  • Podnositelji svojim sudjelovanjem pristaju da Grad Rab i TZG Raba prispjelim prijedlozima raspolažu u svrhu objave ili izlaganja istih u javnosti.

 

Vaše prijedloge i prijave za Originalni rapski suvenir potrebno je dostaviti u Turistički ured TZG Raba, Trg Municipium Arba 8, Rab.

 

Javni poziv je otvoren do daljnjega.

 

Za prijave prispjele do 30. travnja 2021., markice ORS će biti dodijeljene najkasnije do 31. svibnja 2021. godine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime