logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 03 Srpanj 2021 18:01

Liburnia uplovljava u Rab | Turneja filmova s prošlog izdanja LFF-a

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Liburnia uplovljava, turneja filmova s prošlog izdanja LFF-a, u utorak 6. srpnja u 21:30, gostovat će u Ljetnom kinu Rab, s filmovima koji su u 2020. na festivalu nagrađeni za najbolji film po izboru žirija i publike.

 

Riječ je o dokumentarcima “Porvenir” (12’) redateljice Renate Poljak koji je na lanjskom LFF-u žiri nagradio za najbolji film festivala, najbolju kameru (Boris Poljak) i najbolji dizajn zvuka (Iva Ivan), te najboljem filmu po izboru publike, “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” (76’) redatelja Tomislava Jelinčića.

 

Porvenir, što na španjolskom znači budućnost, jedini je grad u Ognjenoj zemlji, na dnu zemaljske kugle, osnovan od strane hrvatskih migranata početkom 20. stoljeća. Jedan je od njih bio i redateljičin pradjed. Ovaj vizualno snažan poetski dokumentarac postavlja pitanje Ostaju li u našem tijelu sjećanja naših djedova, ostaje li nam sudbina da bježimo i tražimo bolje zemlje upisane u tijelo?

 

“Starac i roda” je priča o Malenoj i Klepetanu, dvjema rodama o kojima se brine Stjepan, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili 60-ak malenih roda. Kad stigne jesen Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom.

 

Program se ostvaruje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, a podupiru ga Primorsko-goranska županija, HAVC i Zaklada “Kultura nova”.

Pročitano 516 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1