logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 06 Srpanj 2021 15:39

Koncert "Filip Pavić Quarteta" ispred župne crkve sv. I. Krstitelja u Loparu | (pon.) 12.07. u 21h

Napisao/la Centar za kulturu Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U Loparu 12. srpnja u 21,00 sat, ispred župne crkve sv. I. Krstitelja koncert će održati Filip Pavić Quartet. Uz Filipa Pavića na gitari, autorsku glazbu s albuma Terra Incognita izvodit će vrhunski glazbenici – Šimun Matišić na vibrafonu, Zvonimir Šestak na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima. Ulaz je slobodan!

 

Koncert organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Općine Lopar.

 

Napomena: Molimo publiku da održava fizičku distancu i pridržava se važećih epidemioloških mjera vezano za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

 

 

O FILIPU PAVIĆU


Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog.

Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.

2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić - Luce, Nina Romić, J.R. August...).

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija - 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista.

U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album "Terra Incognita", s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine. Projekt je promoviran u brojnim medijima, a dosad je održano i mnogo uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj (Jazz & Cabaret klub Kontesa u Zagrebu, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, Dubrovnik Jazz Outbreak festival, Jazzica Fest u Bjelovaru, River Jazz Fest, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kunstbunker festival u Dugoj Resi, Virovitica).

Filip Pavić Quartet, osim Pavića sačinjavaju vibrafonist Šimun Matišić, kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Borko Rupena, a izvode Pavićevu autorsku glazbu.

 

O ALBUMU TERRA INCOGNITA

Terra Incognita prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme „Jutros mi je ruža procvjetala“ za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodneglazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu. Album Terra Incognita snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić.

Pročitano 554 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1