logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 15 Srpanj 2021 19:32

Margareta Peršić: Pripovijedni program "Pričom te zovem" | Školsko igralište Lopar, (sri.) 21.7. u 20h

Napisao/la Centar za kulturu Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Margareta Peršić: Pripovijedni program "Pričom te zovem" | Školsko igralište Lopar, (sri.) 21.7. u 20h Doringo Photography

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izvedbu pripovjednog programa za djecu i odrasle „Pričom te zovem“, u izvedbi Margarete Peršić, izvrsne pripovjedačice narodnih bajki koja kombinira storytelling, pantomimu i teatar.

 

Ovaj zanimljiv pripovjedni program koji počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima bit će održan u srijedu, 21.7.2021. na školskom igralištu u Loparu s početkom u 20,00 sati.

 

Prilikom ulaza nisu potrebe EU digitalne COVID potvrde, no molimo posjetitelje da se pridržavaju važećih epidemioloških mjera. Naime, s obzirom na najnoviju Odluku Stožera civilne zaštite RH, ukidaju se određena ograničenja vezana za profesionalne umjetničke izvedbe i programe te će se do kraja srpnja 2021. ipak održati sljedeći programi u organizaciji Centra za kulturu Lopar:

  • 21.7. u 20,00 sati: Margareta Peršić: Pripovjedni program za djecu „Pričom te zovem“, Školsko igralište Lopar
  • 22.7. u 21,00 sat: Koncert ZZ Quarteta, Trg ispred župne crkve sv. I. Krstitelja u Loparu
  • 31.7. u 21,00 sat: Koncert Dua Balyk, župna crkva sv. I. Krstitelja u Loparu

 

Program organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar.

 

O PRIPOVJEDNOM PROGRAMU "PRIČOM TE ZOVEM"

Margareta Peršić pripovjedačica je staroga kova, novog doba; pripovijeda priče koje u jedan sat stanu, a sjećanja na njih traju… i traju…

Pripovijedanje priče izuzetan je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom Margareta Peršić odabranu narodnu bajku podiže na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombinira elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra. Pripovjedna izvedba počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike. Ovo je izuzetno ekspresivna forma koja se oslanja na mimiku, geste, posturu i govor tijela te glasovne varijacije. Kroz svoju ulogu pripovjedačice upravlja i oživljuje sve likove u priči.

U proteklih desetak godina nastupala je na brojnim festivalima, manifestacijama, u školama i vrtićima.

Pročitano 759 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1