logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 20 Kolovoz 2021 07:00

11. Plivački maraton za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Posljednja subota u mjesecu kolovozu i ove je godine rezervirana za plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“, popularniji pod nazivom „Krešin maraton“, nazvan po njegovom pokretaču i ujedno dobrom duhu maratona, književniku i novinaru, logoterapeutu, Zagrepčaninu kojeg smatramo Rabljaninom, ali prije svega istaknutom borcu za prava osoba s invaliditetom, Krešimiru Butkoviću.

 

Vođen Krešinim entuzijazmom i upornošću u namjeri da se skrene pažnja na glavne zapreke za socijalnu uključenost osoba s invaliditetom, Grad Rab je od samog početka partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

 

Maraton je to koji će 11. put zaredom, u subotu 28. kolovoza, unatoč preprekama na koje su organizatori i sudionici dosadašnjih godina nailazili, vjerujemo još jednom okupiti zavidan broj sudionika i još veći onih koji ga svojim dolaskom žele podržati i zajednički odaslati poruku važnosti međusobnog uvažavanja i jednakih mogućnosti za sve.

 

Bez obzira na ograničenja uzrokovana epidemijom koronavirusa, zbog čega je onemogućen dolazak članova brojnih udruga osoba s invaliditetom iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja, svi zainteresirani sudionici okupit će se u 8 sati kod rampe na Vodenči u Barbatu kako bi plivajući dionicu VodenčaDolinVodenča (duljine cca 800 m u jednom smjeru) zapjenili more i na taj način pružili podršku osobama s invaliditetom. Ovim putem organizatori mole sve sudionike da se poštuje preporučena distanca prilikom okupljanja.

 

Prodajom majica s prepoznatljivim logom maratona prikupljat će se sredstva koja će biti preusmjerena u humanitarne svrhe, u cilju realizacije započetih i planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice.

 

Vidimo se u subotu, 28. kolovoza 2021. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu da ponovno ''zapinimo more'' u kojem smo svi jednaki!

Pročitano 936 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1