logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 19 Rujan 2021 07:45

Na Rab dolazi izložba HPM-a „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ | 24. i 25. 09. - Šarengradska loža (PC Mali Palit)

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Mobilna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ stiže i na Rab.

 

Izložba u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zagreb, ProGEO Hrvatska i Pučkog otvorenog učilišta Rab, te pod pokroviteljstvom Grada Raba, bit će postavljena 24. i 25. rujna 2021. u šarengradskoj loži u PC Mali Palit kako bi se olakšalo gledanje i izbjegle gužve.

 

Fotografijama i zanimljivim pričama izložba prikazuje život morskih kornjača i educira što učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. 

 

Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.

 

Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

Pročitano 539 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1