logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 09:16

Kazališna predstava "Prvi muževi bacaju se u vodu", Kazalište Tvornica smijeha | (sri.) 22.12.2021. - Kino Rab

Napisao/la POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Nakon sjajne izvedbe predstave "Casabianca" glumačko-voditeljskog para Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, rapska će publika u srijedu, 22.12.2021. s početkom u 20.00 sati, u Kinu Rab, moći uživati u još jednoj hit predstavi "Prvi muževi bacaju se u vodu", Kazališta Tvornica smijeha.

 

Naime, nakon uspješnica „Lude žene“ i „Vesele žene Hrvatske“, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji „Prvi muževi bacaju se u vodu“ ponovo preispituje muško ženske ljubavne odnose.

 

Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog ,manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir dame s vrućeg telefona ili bankarice...kroz sat vremena na sceni glumica Jadranka Elezović vješto i brzo mijenja likove što na kraju predstave izaziva nedoumicu koliko je glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam autor je iskoristio scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Rab od ponedjeljka 20. prosinca 2021., radnim danom od 8 do 12 sati, te sat vremena prije početka predstave na blagajni Kina Rab.

 

Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda.

 

  • TEKST I REŽIJA: Matko Elezović
  • GLUMI: Jadranka Elezović
Pročitano 434 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1