Home Najave Bez ičega dodanog – izložba Radovana Kunića u rapskoj Galeriji Pik

Bez ičega dodanog – izložba Radovana Kunića u rapskoj Galeriji Pik

0
Bez ičega dodanog – izložba Radovana Kunića u rapskoj Galeriji Pik

Foto: RabDanas

 

Umjetnik će predstaviti seriju recentnih slika nastalih pretežno u proteklih godinu dana pod objedinjenim nazivom Bez ičega dodanog. Izvedene u tehnici ulja na platnu i ulja na dasci, pokazuju umjetnikovo vrsno vladanje tradicionalnom slikarskom tehnikom kojom vlastite preokupacije prenosi u kreativan rad. U ovim slikama posvećen je jedinstvenom motivu mora, uzbibane površine plavog prostranstva koje istovremeno predstavlja realnost, senzaciju prirode i slojevitu metaforu. Otkrivaju nam Kunića kao umjetnika izrazito senzibiliziranog za sve kompleksniju i izazovniju svakodnevnicu suvremenog čovjeka.

Rab danas oglas

 

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. Godine 2012. diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Od tada aktivno djeluje na umjetničkoj sceni, izražavajući se pretežno u mediju slikarstva. Uz slikarstvo stvara i u drugim medijima, kao što su animacija i instalacija. Sudjeluje na međunarodnim simpozijima i rezidencijama (Belgija, SAD, Njemačka) te izlaže na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, a njegovi se radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Autor je javnog rada – mozaika „Mehanizam“ koji se nalazi na riječkom Molo longu. Od 2015. radi i kao asistent na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

 

Otvorenje izložbe biti će u četvrtak, 23. lipnja 2022. u 21:00 sat, a može se razgledati svakodnevno, osim nedjelje, od 9:00 do 12:00 to od 19:00 do 22:00 sata.

 

Izložba ostaje otvorena do 10.07.2022.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime