Home Najave Večeras ćemo samo opušteno uživati i ponositi se s vama! – Uživajte, pjevajte za gušt, za ono što klapu čini klapom!

Večeras ćemo samo opušteno uživati i ponositi se s vama! – Uživajte, pjevajte za gušt, za ono što klapu čini klapom!

0
Večeras ćemo samo opušteno uživati i ponositi se s vama! – Uživajte, pjevajte za gušt, za ono što klapu čini klapom!

Foto: RabDanas


Momci iz Krijance već su ulaskom u finale, nakon polufinalne izborne večeri, ostvarili svoj san, a večerašnji nastup, bez obzira na rezultat, samo je točka na “i” iznimne “izvrsnosti” bez koje dolazak na ovu pozornicu jednostavno nije moguć. Zato unaprijed čestitamo na ovom iznimnom ostvarenju, a večeras ćemo samo opušteno uživati i ponositi se s vama! Uživajte, pjevajte za gušt, za ono što klapu čini klapom!

 

Rab danas oglas

Od 1967. Festivala dalmatinskih klapa – Omiš ostvaruje cilj – čuva iskonsku privlačnost i snagu autentičnosti klapskog pjevanja, nematerijalnog kulturnog dobra, upisanog na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

 

Nakon dviju izbornih večeri, održanih na trgu Stjepana Radića u Omišu, 2. i 3. srpnja 2022., prema ocjenama stručnog povjerenstva, u sastavu: prof. Antonia Tomas, prof. Antonela Burić, prof. Mario Markovina, prof. Ivo Lise i maestro Mojimir Čačija, na trgu Sv. Mihovila, s nama će biti klape: Podvorje – Kaštel Sućurac, Krijanca – Rab, Sagena – Zagreb, Banderija – Zagreb, Delmati – Solin, Žurnata – Sv. Filip i Jakov, Dalmari – Maribor, Krunik – Kučine, Stine – Zagreb i Pinguentum – Buzet.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime