Home Najave 37. RGV – U crkvi sv. Križa koncert će održati KVARTET SAKSOFONA PAPANDOPULO

37. RGV – U crkvi sv. Križa koncert će održati KVARTET SAKSOFONA PAPANDOPULO

0
37. RGV – U crkvi sv. Križa koncert će održati KVARTET SAKSOFONA PAPANDOPULO

Foto: RabDanas

 

Program / Programme:

  • Tomislav Uhlik: Papandopulijada
  • Tihomir Ranogajec: Blast from the past
  • Petar Obradović: Petrichor
  • Tena Ivana Borić: Slapstick
  • Gordan Tudor: Scene
  • Davor Bobić: Choral i (and) Scherzando

 

Rab danas oglas

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon. Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike. Osobitu važnost kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora te surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima, ansamblima i orkestrima. Godine 2013. objavili su prvi album Papandopulo u izdanju Croatia Recordsa, koji je od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu osvojio Porin za najbolju skladbu. Unatrag nekoliko godina ovaj album najprodavaniji je album klasične glazbe u Hrvatskoj. Kvartet je održao preko 200 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj i redovit je gost na pozornicama i festivalima u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

Godine 2015. Kvartet je objavio svoj drugi nosač zvuka Per quattro, a 2017. i treći album Scherzo, oba u izdanju Croatia Recordsa, kojima je opravdao očekivanja. Godina 2019. bila je jedna od najuspješnijih godina za Kvartet Papandopulo. Osim velikog broja koncerata, u lipnju iste godine godine osvojili su Diplomu Milka Trnina, a nedugo nakon toga osvojili su i prvu nagradu – Grand Prix – na cijenjenom međunarodnom natjecanju Third International Berliner Music Competition u konkurenciji od čak 40 komornih sastava. Osim prve nagrade u kategoriji profesionalnih komornih sastava osvojili su i dodatnu nagradu njujorške koncertne agencije Manhattan Concert Artist Award. Kao pobjednici u svojoj kategoriji imali su čast nastupiti u dvorani Berlinske filharmonije‪.

Godine 2021. osvajaju Golden Medal u kategoriji komorne glazbe na Vienna International Music Competition te posebnu nagradu koja se sastoji od objavljivanja best of albuma za Orpheus Classical Records.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime