logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 15 Rujan 2022 16:18

FISHERMAN FIESTA – ribarska i pomorska manifestacija u Loparu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U utorak 20. rujna 2022. godine, na Rajskoj plaži, ispred hotelskog naselja San Marino Sunny Resort održati će se Fisherman fiesta – ribarska i pomorska manifestacija!

 

Manifestacija počinje u 14:00h kada će biti otvaranje događanja uz prezentaciju mobilne aplikacija, a nastavlja se edukativnim radionicama za djecu i mlade, pa će se tako od 15:00h do 17:30h održati tri radionice i to: radionica izrada makete Rapske lađe, radionica vezivanja čvorova, bojanje bojanki i crtanje u pijesku uz nagrade za najbolje radove!

 

Klape Anima Arbae i Krijanca i bend Trio Express

Od 17:30 zabavljati će Vas ženska klapa Anima Arbae i muška klapa Krijanca, a od 19:00h bend Trio Express. Očekuje Vas i bogata ponuda jela i pića!

 

Mobilna aplikacija "Fisherman friend"

Turistička zajednica općine Lopar dala je izraditi mobilnu aplikaciju za djecu pod nazivom “Fisherman friend“ koja za cilj ima davanja uvida u loparsku ribarsku i pomorsku baštinu za edukaciju djece i mladih o ribolovu u Loparu, o ribarskim tehnikama i alatima, tradicijskim plovilima, o zanimljivostima iz morskog svijeta, ekologiji i održivom razvoju. Mobilna aplikacija, osim edukativnog sadržaja ima i zabavni dio, pa će tako mali korisnici moći slagati puzzle sa morskim motivima, bojati razne morske motive, slagati Rapsku lađu i igrati kviz da potvrde svoje znanje naučeno koristeći aplikaciju!

 

Naime, Turistička zajednica općine Lopar je dana 16. svibnja 2022. zaprimila je i posljednju Odluku o dodjeli sredstava u okviru 6. FLAG natječaja, a kojom je dodijeljeno 166.948,48 kn za projekt „Fisherman fiesta – ribarska i pomorska manifestacija“.

 

Opći cilj projekta, odnosno organiziranje ribarske i pomorske manifestacije i izrada mobilne aplikacije za djecu je doprinijeti zaštiti, očuvanju i vrednovanju loparske ribarske tradicije te kulturne i prirodne baštine kao temelja za održivi razvoj ribarstvenog i akvakulturnog područja Lopara.

 

Upravo su ovakvi projekti značajni za prepoznatljivost ribarstva u široj lokalnoj zajednici kao i među turističkim posjetiteljima. Fisherman fiesta – ribarska i pomorska manifestacija je projekt kojim se dodatno naglašava ribarska tradicija Lopara a koja će biti predstavljena i kroz interpretacijski centar „Čovik i more – ribarska i pomorska baština Lopara“ čiji su izgradnja i opremanje također financiran kroz FLAG natječaj LAGUR-a Tramuntana. TZO Lopar je prijavio tri projekta na različite FLAG natječaje i sva tri su odobrena. Projekt koji je obuhvaćao eko akcije u 2021. i 2022. „Akcija čišćenja podmorja i priobalja - Neka školji budu bolji“ je uspješno proveden.

 

Događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Pročitano 708 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1