logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 21 Travanj 2016 10:20

Rapska delegacija putuje u Königsbrunn povodom 20. obljetnice potpisivanja Povelje prijateljstva

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapska delegacija putuje u Königsbrunn povodom 20. obljetnice potpisivanja Povelje prijateljstva Izvor: TZG Raba

Rapska delegacija boravit će na prigodnom obilježavanju 20. obljetnice potpisane povelje prijateljstva između Grada Raba i Grada Königsbrunna, bavarskog gradića između Münchena i Augsburga.

Gradonačelnik Grada Königsbrunna, gospodin Franz Feigl, pozvao je delegaciju Grada Raba na obilježavanje 20. obljetnice od potpisivanja Povelje prijateljstva između Grada Raba i Grada Königsbrunna, bavarskog gradića između Münchena i Augsburga, koja će se ove godine obilježiti i u Königsbrunnu i na Rabu.

Sastanak vodstva dvaju prijateljskih gradova

Delegacija Grada Raba na čelu sa Gradonačelnikom Grada Raba gospodinom Grgurićem posjetit će Königsbrunn 23. i 24. travnja 2016. godine. Prema programu koji su prijatelji iz Koenigsbrunna pripremili rapska će delegacija prvoga dana prisustvovati predavanju na temu Mogućnosti energetske učinkovitosti „Power to Change“, a bit će upriličen i zajednički sastanak s najvišim gradskim vodstvima s ciljem razvoja daljnje gospodarstvene suradnje dvaju gradova. U poslijepodnevnim satima planira se posjet Augsburgu, gradu kojemu je utemeljitelj car Oktavijan August, čija se darovnica smatra i krsnim listom Grada Raba.

Otkrivanje kamene ploče s posvetom - poklon Grada Raba

Sljedećeg dana, gradonačelnici obaju gradova će u čast ove obljetnice otkriti spomen obilježje – kamena ploča s posvetom – poklon Grada Raba, svi će se upisati u Zlatnu knjigu te će uvaženi Rabljanin Miljenko Domijan imati predavanje od 45 minuta na temu „Rab grad umjetnosti“. Poslijepodne je planirana posjeta Lechfeldmuseum i Naturmuseum u Königsbrunnu.

U tu čast gradonačelnik Grada Raba ponudio je 45 minutni koncert klape Rab u 19.00 sati.

Susret rapske delegacije s generalnim konzulom RH Petrom Uzorincem - Rab u Bavarskoj

Susretu gradova Raba i Koenigsbrunna pridružit će se i generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu gospodin Petar Uzorinac s kojim rapska delegacija ne čelu s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, ima poseban sastanak na temu daljnje suradnje i prezentacije otoka Raba u Bavarskoj.

Uzvratni posjet prijatelja iz Njemačke očekuje se za Dan Grada Raba 09. svibnja.

Pročitano 1300 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1