logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 14:20

Noć Muzeja '23 u Rabu i Loparu | (pet.) 27.1.2023.

Napisao/la Elena Staničić (POU Rab)
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U rapskoj Noći muzeja, koju ove godine zajedno organiziraju Pučko otvoreno učilište Rab, Centar za kulturu Lopar, TZ Grada Raba i TZ Općine Lopar, posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnoj šetnji poučnom stazom Frux uz organizirano vodstvo. Dakako, sve će biti još zanimljivije, poučnije i zabavnije uz iščitavanje informativno-edukativnih panoa i korištenje interaktivne mobilne aplikacije za lakše praćenje tragova prikrivenih u prekrasnim rapskim krajolicima, a sve u cilju otkrivanja kulturnog blaga otoka Raba.

 

Galerija tradicijskih nošnji Ive i Anica u Loparu otvara svoja vrata. Posjetitelji će mogu pogledati razne odjevne predmete nošene kroz generacije i doživjeti njihove priče, ali i brojne nove materijale čije se priče tek stvaraju.

 

Za posjetitelje je organiziran noćni razgled povijesne jezgre grada Raba pod nazivom "Stoljeća grada u rapskim zbirkama". Razgled uz stručno vodstvo posjetitelje vodi u rapsku katedralu, crkvu sv. Justine, Lapidarij i Udrugu rapskih samostreličara.

 

Virtualni muzej ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva i web aplikacija projekta Juxta Mare u Noći muzeja na suvremen način donosi priču o ribarskoj, pomorskoj i brodograditeljskoj povijesti i tradiciji grada Raba. Projektom je povezana rapska maritimna baština i turizam, te je valoriziran način života koji je otočna sela kroz stoljeća hranio.

 

Pročitano 437 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1