logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 12:27

Predstavljanje "Zalihe nepotrošenih snova" Marice (Maje) Tomulić Kurelić

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Pozivamo vas na predstavljanje zbirke pjesama Marice (Maje) Tomulić Kurelić ZALIHA NEPOTROŠENIH SNOVA, koje će se održati u Hotelu Istra u Rabu, u petak, 06. svibnja 2016. godine, s početkom u 19,30h.

Osim autorice, u predstavljanju knjige će sudjelovati: urednik Robert Barilla, Ajka Ševerdija, Regina Zubović i Josip Fafanđel.

U glazbenom dijelu programa nastupit će: Klapa Rab, Hrvoje Hodak i Dejan Kurelić.

Izdavač nove zbirke pjesama Marice (Maje) TOMULIĆ KURELIĆ pod nazivom “ZALIHA NEPOTROŠENIH SNOVA” je Zaklada “Otok Brač – negdje između mora i zvijezda”, koja je u cilju proširenja kulturne suradnje između otoka Brača i Raba pokrenuta prije nekoliko godina.

Zbirka ima ukupno 400 stranica, tiskana je u koloru, na kvalitetnom papiru, bogato ilustrirana, tvrdo ukoričena, a u njoj se nalazi 350 pjesama. Predgovor: Krešimir BUTKOVIĆ / Lektura i korektura: Anita PAHLJINA / Grafičko oblikovanje: Robert BARILLA.

Marica (Maja) Tomulić Kurelić

Rođena je 24. veljače 1947. u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu. Osnovnu školu završila je u Dubrovniku, gimnaziju pohađala u Dubrovniku, a maturirala u Mostaru, gdje se preselila zbog očeva posla s majkom Maricom (rođ. Kordić), tatom Božom i bratom Zoranom. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz neuropsihijatrije završila je u Rijeci. Od udaje za Petra Tomulića 1971. godine živi na Rabu. Radila je u Psihijatrijskoj bolnici Rab, a posljednjih dvadeset godina prije umirovljenja u vlastitoj psihijatrijskoj ordinaciji. Udovica je, majka Vjekoslavu i Nikši, svekrva Kristini i Marjeti te baka Petri, Luciji, Andru i Bertu.

Objavljuje od svoje osme godine u Našem moru, Radosti, Galebu, Modroj lasti, Studentskom listu, Omladinskom tjedniku, ljubljanskoj Tribuni, mostarskoj Slobodi, Novom listu, Putevima, Telegramu, Kolu, Životu, Dometima. Za svoj pjesnički rad više je puta u mladosti nagrađivana. Zastupljena je u nekoliko zajedničkih zbirki: Od kraja do beskraja (1964., Mostar, izdanje Debatnoga kluba mladih pisaca), izdanje Drugi miting poezije mladih pjesnika Jugoslavije (1968., Zagreb), Naslaga lijenosti (1969., Rijeka, dvojna zbirka u Biblioteci Dometi). Od dolaska na Rab prestala je objavljivati, no nije prestala pisati. Zbirka Stihovi ostrugani od sna objavljena je 2013., a obuhvaća pjesme pisane između 2007. i 2013. godine. U međuvremenu je zastupljena u Antologiji Facebook pjesnika (2014., Zagreb) i međunarodnoj zbirci ljubavne poezije Tebi pjesmom za Valentinovo (2015., Zagreb).

U zbirci Zaliha nepotrošenih snova sabrala je dio stihova napisanih u posljednje tri godine.

 

 

Pročitano 2578 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1