Home Najave Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu – bivši „SUN ADRIA CUP“

Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu – bivši „SUN ADRIA CUP“

0
Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu – bivši „SUN ADRIA CUP“

Foto: RabDanas

 

Mala povijest popularnog turnira

80-tih godina prošlog stoljeća Teniski klub Rab je nekoliko godina zaredom organizirao teniski turnir za veterane u Suhoj Punti, na teniskim terenima hotela Eva. Ovo je natjecanje svojom popularnošću i dobrom organizacijom postalo preteča “Sun Adria Cup-u”.

Rab danas oglas

 

1998. godine na inicijativu gosp. Radojka Brnčića, čija tvrtka „Sun Adria“ postaje pokrovitelj turnira, članovi Teniskog kluba Rab Bruno Lazarić i Dušan-Duje Ševerdija započinju pripreme za „Sun Adria Cup“. Osnovna ideja organizatora je bila spojiti vrhunski sportski događaj sa turističkim potencijalom kojeg imamo na otoku Rabu. Također, vodeći se iskustvima natjecatelja Teniskog kluba Rab na sličnim turnirima, nastojalo se stvoriti drugačiji turnir bogat novim sadržajima. Uz osnovni sportski dio natjecanja uvedena je svečana večera natjecatelja, sponzora i organizatora sa glazbom, plesom i bogatom tombolom. Organizirani su i zabavni sadržaji kao turnir u potezanju konopa i boćanje za žene. Vjerovatno najzanimljivija ideja, barem što se tiče reakcija natjecatelja, je organiziranje degustacije morskih specijaliteta gdje su popularna jela postala pljeskavica od hobotnice spremljena po „tajnom“ receptu vrijednim rukama Josa Paparića – Beloga i sušeni kraci od hobodnice u žaru.

 

 

Prvi „Sun Adria Cup“ je odigran 1999. godine. Centar svih zbivanja je postao Lopar sa svojim sportskim centrom i hotelskim naseljem „San Marino“, dok su se teniski susreti odigravali na svim teniskim igralištima po otoku Rabu. Turnir je ubrzo postao popularan među teniskim veteranima Hrvatske i Slovenije. Bogati sadržaji turnira su potaknuli natjecatelje da na „Sun Adria Cup“ 

 

Nedostatak teniskih igrališta na otoku

Posljednjih nekoliko godina, turnir se susreće s novim izazovom, nedostatkom teniskih igrališta na otoku. Turnir se više ne odigrava u Loparu s obzirom da, nažalost, od prvih turnira kada se u Loparu igralo na 8 teniskih terena, sada tamo postoje samo tri terena koja nisu dovoljno kvalitetna za odigravanje turnira. Ista situacija je i s teniskim igralištima ispod hotela Eva. Ove godine za ovaj turnir imamo raspoloživo samo 7 teniskih igrališta (bez rasvjete).

 

S ciljem održavanja zadovoljavajuće kvalitete turnira i kvalitete samih teniskih mečeva, u dogovoru sa HUT-om ograničili smo ukupan broj igračica i igrača u glavnom ždrijebu turnira na 8 sudionika po kategoriji (12 kategorija x 8 igrača/igračica = 96 sudionika). Ukoliko u kategoriji bude prijavljeno više od 8 sudionika, u glavni dio ždrijeba izravno ulazi 6 sudionika po bodovima sa rang liste HUT-a, a ostali prijavljeni igraju kvalifikacije za preostala 2 mjesta u petak.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime