logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Lijepo subotnje vrijeme omogućilo je održavanje petnaestog po redu memorijalnog natjecanja u podvodnom ribolovu na otoku Rabu. Organizator ovog sportskog događanja "ŠRK Dolin" iz Barbata, dosadašnji je naziv natjecanja - Memorijalni kup u podvodnom ribolovu "Tonsa - Staničić“, zbog natužnijeg mogućeg razloga, ove godine odlučio promijeniti u „Četiri zvonika“.

U srijedu 14. listopada, u Velikoj vijećnici Grada Raba, uz nazočnost 11 vijećnika, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Raba. Među osam predloženih i usvojenih točaka Dnevnog reda našao se i Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja turizma Grada Raba do 2030. godine, kojeg su vijećnicima, u ime istraživačkog tima, podrobno obrazložile voditeljica projekta prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana i doc. dr. sc. Danijela Soldić Prleta, izvršna voditeljica projekta s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija. Također vijećnicima je predstavljen i Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju konsolidiranog proračuna Grada Raba za 2020. godinu.

Osvajač niza klupskih i reprezentativnih medalja, kineziolog i vrhunski karatist, naš Rabljanin Franjo Maškarin egzistenciju je našao u Austriji radeći fizički posao koji nema nikakve veze s njegovom strukom, no jaka želja za trenerskim poslom odvela ga je u online sferu treniranja u kojoj sada vidi svoju budućnost.

Nakon nekoliko odgoda zbog loših vremenskih uvjeta u subotu, 10. listopada ipak je održano tradicionalno 31. natjecanje u udičarenju BARBAT 2020 - koje koje već tradicionalno organizira ŠRK Dolin iz Barbata.

Rabljani su se i ovog 7. listopada na Trgu Slobode, poznatoj rapskoj Pjaceti, prisjetili svojih otočana, sudionika povijesne pomorske bitke u kojoj su se, u vodama oko grada Lepanta u današnjem Korintskom zaljevu, prije točno 449. godina, sukobile pomorske snage Osmanskoga carstva s flotom tzv. Svete lige. U tom do tad neviđenom pomorskom srazu, na pobjedničkoj strani značajan doprinos dali su i Rabljani.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što među prvima možemo objaviti vijest da je naš međunarodno nagrađivani režiser, dokumentarist, neumorni i samozatajni promotor Raba, Sanjin Badurina Piloto postao vlasnikom 40 cm visokog pozlaćenog trofeja sa stilizacijom zvijezde – nagrade renomiranog Istanbul Film Festivala. Njegov film „Rab Island 'The Another Side' Full Experience“ (2020.), proglašen je najboljim putopisnim kratkim filmom (Best Travel Short Film) u rujanskoj selekciji festivala.

Općina Lopar i Dom zdravlja PGŽ, u suradnji sa Specijalnom bolnicom MEDICO, će od 5. do 9. listopada raznovrsnim edukativnim i preventivnim programom posvećenom zdravlju obilježiti Tjedan zdravlja.

Još jedan prekrasan dan za rapski sport u kojem su članovi Karate kluba RAB-ENPI iznova dokazali što i koliko mogu!

Upravo na datumskom ulasku u jesen, priroda je i na Rabu prvim snažnijim nevremenom odlučila dokinuti osjet produženog ljeta. 

Premda je prognoza mirisala na kišu, u Ljetnom kinu Rab sinoć je ipak, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab, uspješno odigrana kazališna predstava za djecu "Lav koji nije znao pisati".

Stranica 1 od 79

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1