logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Komemoracija kojom su zajednički moderirali u ime Grada Raba Irena Ivić, a sa Slovenske strane Ljubljanski student Urban Pipan, započela je danas točno u 16 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno obeliska u središtu spomen groblja žrtvama ovog zloglasnog logora kojeg su talijanski fašisti osnovali 2. srpnja 1942., a kroz kojeg je u četrnaest i pol mjeseci njegovog postojanja, do oslobađanja interniraca 11. rujna 1943., prošlo oko 15 tisuća Hrvata, Slovenaca i Židova među kojima je bilo i oko 1.200 malodobne djece.

Čin potpisivanja Sporazuma o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Ivana Rabljanina potpisali su župan PGŽ Zlatko Komadina i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Osim ovog Sporazuma župan Zlatko Komadina potpisao je i dva Ugovora; Ugovor o javnoj nabavi s Markom Pavlovićem direktorom tvrtke Eding d.o.o. koja će izvesti radove i drugi Ugovor o nabavi usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole Ivana Rabljanina s direktorom Karoline - Kling d.o.o. Marinkom Prostranom.

Jutros je povodom Dana Općine Lopar i blagdana Male Gospe uz središnji križ na općinskom groblju vijence položila i svijeće zapalila delegacija Općine Lopar predvođena načelnikom Zdenkom Jakucom.

Za potrebe snimanja novog filma redatelja Gorana Kulenovića koji je poznat po briljantnim serijama "Crno bijeli svijet" i Bitange i princeze", bit će organiziran casting za sve zainteresirane statiste s područja Raba i okolice.

Završnu večer još jednog izuzetno uspješnog izdanja Rab Jazz festivala, u smiraj sezone prepune pandemijskih upitnika, svojim Blues interpretacijama i autorskim skladbama otvorio je Ricardo Staraj sa svojim Blues bendom.

Intoniranjem himne Lijepe naše i odavanjem počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima započela je danas pod natkrivenim dijelom terase restorana hotelsko-turističkog naselja „San Marino“ Svečana sjednica Općinskog vijeće Općine Lopar povodom Dana ove najmlađe općine na području PGŽ i RH, a sve prisutne vijećnike, te brojne goste i uzvanike najprije je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Damir Paparić.

Treću večer Rab Jazz Festivala otvorili su Osječki Morenosi koji su u ambijentu Sv. Ivana festivalsku uspostavili vrhunsku komunikaciju s posjetiteljima rasplesavši ih neodoljivim latino ritmovima.

U svrhu stambenog zbrinjavanja hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata Miljenka Urelića, Općinsko vijeće Općine Lopar donijelo je Program zbrinjavanja hrvatskog branitelja koji je obuhvatio stambeno zbrinjavanje u svrhu poboljšanja otežanih uvjeta življenja i rješavanja stambenog pitanja.

I druga večer Rab Jazz Festivala prošla je u odličnoj atmosferi. Prostor na otvorenom podno zvonika sv. Ivana Evanđelista ponovno je bio u potpunosti ispunjen, a trio Pavla Miljenovića u postavi, Zvonimir Šestak (kontrabas), Borko Rupena (bubanj) i Pavle Miljenović (gitara), koji je večer otvorio kao zamjenski sastav (Pavle Jovanović Quartet morao je otkazati svoj nastup zbog privatnih razloga), izvedbom Jazz standarda oduševio je publiku.

Izvrsnim koncertom Vedran Ružić Trija pred mnogobrojnom publikom u čarobnom okruženju arheoloških ostataka crkve sv. Ivana Evanđelista smještenom u samom srcu grada Raba, a nešto kasnije i nastupom 17 profesionalnih glazbenika okupljenih oko slovenskog GveriLLaz Big Banda u rapskom Ljetnom kinu, započeo je ovogodišnji peti po redu Rab Jazz Festival.

Stranica 1 od 91

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1