logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 16 Svibanj 2015 20:27

Zadovoljstvo organizacijom i rezultatima kup regate

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Za info-desk – Kajak klub Rab '83 Za info-desk – Kajak klub Rab '83 Foto: Dolores Blagdan i Ivica Hodak

U kup regatama nema ukupnog poretka, ne boduju se klubovi već sportaši pojedinačno po disciplinama, pa se nakon 4. posljednje utrke proglašavaju pobjednici kupa Hrvatske za što su neki naši veslači već napravili dobar put.

Medalje su dodjeljivali; predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković, koji je sportaše pozdravio i na svečanom otvaranju natjecanja, međunarodni kajakaški sudac i ujedno danas sudac na cilju Vinko Mijočević, državna kajakaška sutkinja i danas sutkinja na cilju Nada Grgić, čovjek s kojim je sve počelo Ljubomir Pičuljan i dugogodišnji član i nekad uspješan kajakaš Tomas Pičuljan. Uz predsjednika saveza sportašima su uspjeh poželjeli i predsjednica Kajak kluba Rab 83 Marina Grgurić te zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin. Kajak klub Rab 83 je više nego zadovoljan postignutim rezultatima s obzirom da nam vremenski uvjeti za treninge baš nisu išli u prilog.

U kajaku jednosjedu na 1000 m u kategoriji mlađih kadetkinja Rea Grozdanić osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju, u istoj utrci Tereza Grgurić zauzela je 4. mjesto, a Matea Kordić i Ivona Perčinić 5. i 6. mjesto. Treba napomenuti da su za ovu utrku spomenute natjecateljice prvo morale izboriti finalnu utrku. U kajaku dvosjedu na 1000 m Rea Grozdanić i Matea Kordić osvajaju 1., a Renee Tkalec i Ivona Perčinić 3. mjesto. U utrci Kajaka jednosjeda za mlađe kadete na 1000 m naš Marko Matušan je nakon plasmana u finale osvojio odlično 5. mjesto. Prvi put danas je u dvosjedu zaveslao sa Paulom Macolić Ideji također na stazi od 1000 m gdje su se plasirali na visoko 4. mjesto. Donna Keko je u kategoriji kadetkinja na 1000 m osvojila 3. mjesto u finalnoj utrci, dok je Martina Popić zauzela 5. mjesto. U utrci dvosjeda na 1000 m naše kadetkinje Martina Popić i Mia Pereza zauzele su 2., a Donna Keko i Petra Rubinić 3. mjesto. Kadet Nikola Šurlina osvaja 7. mjesto u finalnoj utrci na 1000 m, a u dvosjedu s Ivanom Deželjinom odlično 4. mjesto. Posebno smo ponosni i na one najmlađe, kategoriju škole kajaka koji su prvi puta na ovako velikom natjecanju zauzeli slijedeći plasman; 2. mjesto Niko Vidas, 4. mjesto mjesto Vito Poldan, 5. mjesto Niko Rubinić i 6. mjesto David Blagdan. Zadovoljstvo dobrom organizacijom izrazili su svi klubovi učesnici, a sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo velike pomoć svih naših roditelja i zato im jedna veliko, veliko hvala!

Pročitano 2622 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1