Home Sport Održana godišnja skupština Bridge kluba Rab

Održana godišnja skupština Bridge kluba Rab

0
Održana godišnja skupština Bridge kluba Rab

Foto: Foto: Ivica Hodak

Bridge klub Rab obilježio ulazak u 21. godinu postojanja.

S obzirom da je Bridge klub Rab dio Hrvatskog bridge saveza, jedan njegov tim sudjeluje na natjecanjima Hrvatske B lige, čuli smo na Skupštini. Taj je tim ove godine uspio proći kvalifikacije u skupini Sjeverni Jadran, te polufinale u Zadru, dospijevši tako do finala B lige koje je održano u Domu sportova u Zagrebu 8. i 9. travnja, a u tom su finalu rapski bridžisti zauzeli odlično peto mjesto. Sjajan je to uspjeh Kluba koji je ove godine ušao u 21. godinu postojanja.

Bridge klub Rab broji 16 članova, od kojih je čak 14 aktivnih. Jedna od današnjih bridge reprezentativki Renata Müller bila je neko vrijeme članica rapskog kluba na što su u klubu ponosni. O bridžu je napisano dosta knjiga, a član rapskog kluba Srđan Richter i sam je napisao nekoliko priručnika za početnike te preveo nekoliko knjiga, sve za internu klupsku uporabu, a imao je udjela i u stvaranju knjige „When to bid, when to pass“ (2002.), najplodnijeg svjetskog autora knjiga o bridžu, australskog reprezentativca i međunarodnog velemajstora Rona Klingera, spomenuto je na održanoj godišnjoj skupštini.

Rab danas oglas

Želja je članova rapskog bridge kluba, naglasio je, među ostalim njegov predsjednik Voislav Marčić, da se u njega učlani što veći broj Rabljanki i Rabljana, bez obzira na starosnu dob, jer bridž mogu igrati i mladi i stari, svi koji imaju dobru koncentraciju, a skloni su logičkom zaključivanju i kombinatorici, te svi oni koji su željni naučiti nešto novo. 

Na održanoj godišnjoj skupštini članovi Bridge kluba Rab s pijetetom su se prisjetili i svojih, nažalost, preminulih klupskih prijatelja i igrača; Milana Potkonjaka, Smaje Alagića i Srećka Kordića, koji su dali svoj doprinos u stasanju i razvoju Kluba.

Po završetku rada godišnje skupštine, dok im je domaćin i vlasnik restorana u „Kandaroli“, popularni Rabljanin Josip Jurešić – Kačka, za ručak pripremao domaćeg janjca na ražnju, članovi Bridge kluba Rab i osmero gostiju iz zadarskog bridge kluba, podijelili su se u četvorke i vrijeme do ručka kratili igrajući – naravno, bridž.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime