Home Sport Završen “Rab Open 2018” – Atraktivan natjecateljski tenis uz sjajnu zabavu izvan terena

Završen “Rab Open 2018” – Atraktivan natjecateljski tenis uz sjajnu zabavu izvan terena

0
Završen “Rab Open 2018” – Atraktivan natjecateljski tenis uz sjajnu zabavu izvan terena

Foto: Forto: TK Rab

 {gallery}RabOpen2018{/gallery}

 

Rab danas oglas

U službenom dijelu natjecanja igralo se u 8 kategorija, a u slobodnom-neslužbenom dijelu natjecanja održani su turniri parova. (Ukupno 10 turnira-kategorija).

 

Pobjednici i finalisti u pojedinačnim kategorijama su: 

  • G-35: Lazarić Sandro, Hrvatska – Guščić Toni, Hrvatska 
  • G35+: Alijagić Armin, BiH – Prša Marko, Hrvatska
  • G40/45+: Starc Aljaž, Slovenija – Goga Zdenko, Slovačka
  • G50/55+: Starc Primož, Slovenija – Rene Puharić, Hrvatska
  • G60+: Matić Mate, Hrvatska – Domazet Ivan, Hrvatska
  • G65/70+: Ivas Jakov, Hrvatska – Pajer Ivica, Hrvatska 
  • Dame -45: Paravić Kristina, Hrvatska – Ševerdija Gabrijela, Hrvatska 
  • Dame 45+: Kusanović Marija, Hrvatska – Sutlović Lidija, Hrvatska

 

Pobjednici i finalisti turnira parova:

  • Parovi G-45: Španjol Tomislav, CRO/Šmrkolj Damjan, SLO – Došenović Dane/Milješić Aleksandar, BiH
  • Parovi G45+: Domazet Ivan/Repar Mario, CRO – Palenik Rastik/Mihalik Libor, Slovačka

 

Turnir je održan po lijepom, ali i vrlo vrućem vremenu. U ovakvim uvjetima često fizička spremnost bude upravo taj odlučujući faktor koji odredi pobjednika, posebice jer se ovdje radi o damama i gospodi u „zrelim“ godinama – petoro u najstarijoj kategoriji s više od 70 godina.

 

Atraktivno rapsko deja vu finale u G35 kategoriji: Lazarić – Gušćić

Na turniru je odigrano pregršt zanimljivih i napetih mečeva. Zanimljivo je bilo pratiti mečeve u mlađim kategorijama sa razornim udarcima i atraktivnim poenima, ali i susrete starijih kategorija prepunih igračkog nadmudrivanja. U najmlađoj muškoj kategoriji G-35 je odigrano rapsko finale kao svojevrstan deja vu događaja prije 20-tak godina. Naime, finalisti Sandro Lazarić i Toni Guščić se odlično poznaju iz svojih rapskih juniorskih dana kada su na turnirima uglavnom njh dvojica igrala u završnicama. Životni putevi su ih odveli na razne strane kako bi, nakon dugo godina, ponovno odigrali atraktivan teniski meč pred mnoštvom publike i, opet kao nekad, pod budnim okom roditelja. Pobjedu je odnio Sandro Lazarić.

 

Braća Aljaž i Primož Starc dominirali u svojim kategorijama

Turnir je obilježila i dominacija braće Starc iz Slovenije, inače dugogodišnjih prijatelja Raba i ovog turnira. Mlađi Aljaž je dominantno stigao u finale kategorije G40/45+gdje ga je čekao nekadašnji pobjednik Goga Zdenko i pružio mu igru za meč dostojan finala ove atraktivne grupe i pobjedu 6:3;6:2. Primož je, čini se, imao teži posao kada su se u kategoriji G50/55+ u polufinalu našla još trojica pobjednika; Rene Puharić, Leonardo Peranić i Jarni Robert. U polufinalu je pobijedio Jarnija 6:4;6:1, a u finalu je savladao Renea sa 6:1;6:0.

 

Kod dama najbolje Kristina Paravić i Marija Kusanović

Kod dama, u mlađoj kategoriji, pobjedu je premoćno odnijela Kristina Paravić, posebice nakon ozljede Gabrijele Ševerdija i predaje u finalnom susretu kod rezultata 1:0. Šteta, sigurni smo da bi odigrale odličan meč. U starijoj kategoriji dama, Marija Kusanović nastavlja svoj pobjednički niz na ovom turniru pobijedivši u finalu Lidiju Sutlović sa 6:1;6:0.

 

Sjajna zabava na ženskom turniru u boćanju

Dame su se zabavljale i na, samo za njih organiziranom, turniru u boćama kojeg voditelj Duje Ševerdija uvijek uspije podići na razinu vrhunskog spektakla. 

 

Potrebno je napomenuti da tenisačice i tenisači na ovaj turnir uglavnom dolaze sa svojim obiteljima kako bi zajedno uživali u lijepom i događajima bogatom vikendu što ovo natjecanje čini doista posebnim.

 

Robert Jarni tomboli priložio svoj potpisani dres

Za subotnju večer je organizirana večera uz teniske terene, praćenje finala nogometne lige prvaka kojeg je popratila zabavna tombola. Ova tombola je postala toliko popularna da i sami učesnici turnira donose svoje priloge za nju. Robert Jarni je sada već tradicionalno poklonio svoj potpisani dres kojeg se ove godine domogao, ni više ni manje, nego jedan admiral. Najvrjednija nagrada je prilog turističke zajednice općine Lopar, boravak za dvije osobe u trajanju od 7 dana u Loparu.

 

U nedjelju je u organizaciji Turističke zajednice općine Lopar održana degustacija primorskih specijaliteta čime je začinjeno promatranje finalnih susreta.

 

Tenis, kupanje, druženje i rastanak do novog susreta 

Učesnici natjecanja su se teškom voljom, nakon još jednog osvježenja i kupanja na Rajskoj plaži, odlučili za povratak svojim kućama. Ipak, jedna veća grupa Slovenaca je ostala proslaviti pobjede, pametno planiravši povratak kući sutradan.

 

Ovim putem se ispričavamo osoblju kuhinje TN San Marino što su mislili da se snima skrivena kamera kada im je Jarni došao u kuhinju preuzeti gulaš za večeru. Također im se zahvaljujemo i prenosimo pohvale učesnika turnira za izvrsno (kao i uvijek) spremljen gulaš. Pohvale i zahvala osoblju kuhinje u autokampu Rajska plaža za odlično pripremljene lignje i girice. Zahvale idu svim sponzorima koji su omogućili da ovo jubilarno 20-to izdanje turnira bude još jednom na očekivanom nivou. 

 

Na kraju, posebna pohvala tajniku Hrvatske unije tenisača i glavnom sucu turnira, gosp. Srećku Duporu, bez kojeg ovo ali i sva ostala natjecanja pod „krovom“ HUT-a ne bi bila ovo što jesu.

 

Pregled svih rezultata se može pronaći na službenim stranicama HUT-a.

 

  • Napisao: Vili Liović, tajnik Teniskog kluba Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime