Home Sport Izvrstan nastup rapskih natjecatelja na 12. Continental Rab Island Trailu

Izvrstan nastup rapskih natjecatelja na 12. Continental Rab Island Trailu

0
Izvrstan nastup rapskih natjecatelja na 12. Continental Rab Island Trailu

Foto: Anamarija Grgurić sprinta prema cilju utrke nakon 24 prijeđenih kilometara - Foto: Ivan Kapović

Fotografije: Hrvoje Hodak, Ivan Kapović i Petar Lupić

 

Jedan manji dio od  750 prijavljenih natjecatelja odustao je od dolaska na Rab zbog očekivanog pogoršanja vremena na dan utrke, no pokazalo se da nikakvog jačeg nevremena nije bilo, te da su oblaci i vjetar zapravo bili dobri saveznici trkačima na jednoj od najzahtjevnijih, ali i najatraktivnijih utrka Trekking lige. Sudionici utrke nastupili su u tri kategorije, u najkraćoj “Light Naturel” (6km), zatim Active Adidas Terrex – (15km) te u kategoriji za one najizdržljivije Challenger Continental (24km), a posebno nas veseli zapažen i izuzetno uspješan nastup dosta brojne skupine rapskih natjecatelja. Novitet ovogodišnjeg Rab traila bio je prolazak kroz more na samom završetku utrke prije ulaska u ciljni luk na Rajskoj plaži koji je doprinijeo atraktivnosti i mnogima priuštio kratku relaksaciju umornih nogu.

Rab danas oglas

 

Light Naturel (6km)

Pobjednik u muškoj konkurenciji utrke Light Naturel (6km) je Jakov Basa s ostvarenim vremenom 0:36:14, među ženama najbolja bila Sandra Turčić (0:44:13), u konkurenciji dječaka 2006. i mlađi prvi je na cilj došao Aki Pandžić ( 0:48:42), dok se za prvo mjesto u konkurenciji djevojčica 2006. i mlađe, ispred naših izvrsnih trkačica Doris Kurelić i Dore Debelić, izborila Aurora Brozić s vremenom 0:53:00.

 

Mirjana Kordić 3. među ženama, Doris Kurelić i Dora Debelić 2. među djevojčicama i Dorijan Ivče 4. među dječacima

U ovoj kategoriji nastupilo je najviše domaćih natjecatelja, a najuspješniji su bili: 

U ženskoj konkurenciji od ukupno 110 natjecateljica 3. mjesto osvojila je naša Mirjana Kordić, 8. je bila Melani Piaža-Mikelić. Kao što smo već napisali kroz cilj su zajedno prošle Dora Debelić i Doris Kurelić i osvojile 9. mjesto u ženskoj konkurenciji i 2. mjesto u kategoriji djevojčica do 12 godina, a unutar prvih 20 kroz cilj su prošle i Matea Kordić kao 12. i Nadia Miš Kordić kao 13.

U muškoj konkurenciji nastupio je ukupno 71 natjecatelj, a od domaćih najbolje se plasirao Dorijan Ivče kao 12. u ukupnom poretku i 4. u kategoriji dječaka do 12 god.

 

Active Adidas Terrex (15km)

U muškoj konkurenciji kategorije Active Adidas Terrex (15km) prvi je na cilj došao Matija Lukina (1:50:13), a među ženama najuspješnija je bila Tea Faber (1:57:25).

 

Bruno Novotny dotrčao do 4. mjesta

U ovoj kategoriji nastupilo je ukupno 157 natjecateljica i 167 natjecatelja. Najuspješniji Rabljanin u muškoj konkurenciji bio je Bruno Novotny s osvojenim izvrsnim 4. mjestom, Bruno Radić bio je 11., Nenad Šimičić 13., a Franjo Maškarin 21. Među prvih 50 plasirali su se još i Ivan Beg (30.) i Dorian  Brmbota (45).  Na 15 km okušali su se i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić (62.) te zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin (72.)

Kod žena je Iva Kurelić zauzela 15. mjesto, Marina Grgurić 20., a Renee Tkalec 44.

 

Challenger Continental (24km)

Na najzahtjevnijoj utrci Challenger Continental (24km) najuspješniji su bili natjecatelji iz Slovenije. U muškoj konkurenciji pobijedio je 30-godišnji Ljubljančanin Matic Modic (2:23:35), a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Nataša Aljančič iz Domžala (2:53:25).

 

Naša Anamarija Grgurić izvrsna 4. na najzahtjevnijoj utrci

U najdužoj dionici među najizdržljivijima našla se i jedna Rabljanka Anamarija Grgurić koja je zauzela izvrsno 4. mjesto sa samo minutom i pol zaostatka za trećeplasiranom. U muškoj konkurenciji visoko su se pozicionirali Rabljani David Strunje (12.) i Jakov Strunje (13.)

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime