Home Sport RK RAB s najmlađim članicama u finalu do zlatnog kraja!

RK RAB s najmlađim članicama u finalu do zlatnog kraja!

0
RK RAB s najmlađim članicama u finalu do zlatnog kraja!

Foto: Foto: Nita Ratković

 

Dječaci MRK Arba 2010. godište bili nadomak finala

Subota je bila rezervirana za 52 ekipe dječaka među kojima su bili i rukometaši MRK „Arba“ koji su se natjecali sa svoje 3 ekipe u 3 različita uzrasta. Dječaci 2008., skupinu su završili na 3. mjestu, pa nisu izborili daljnje natjecanje. Dječaci 2009. godište su nakon osvojenog 2. mjesta u skupini, izborili plasman u 1/4 finale, ali im je za prolazak u polufinale nedostajao samo jedan gol. Bolji su bili domaćini, pobijedivši Rabljane s rezultatom 9:8.

Rab danas oglas

Od triju ekipa MRK Arba koje su nastupile na turniru najuspješniji su bili dječaci 2010. godište, koji su nakon 1. mjesta u skupini i pobjede u 1/4 finalu, izgubili u polufinalnom susretu, a taj poraz je na ekipu ostavio trag i u utakmici za brončano odličje, pa su se nakon poaza od ekipe Gospića morali zadovoljiti s 4. mjestom.

 

Nova demonstracija snage i umijeća djevojčica Rukometnog kluba Rab

12. turnir u mini rukometu “Mali medo” okupio je u Gospiću 84 ekipe i više od 800 malih rukometaša

U nedjelju su na teren izašle 32 ekipe djevojčica koje su se natjecale u nekoliko generacija. RK Rab je sudjelovao s djevojčicama 2009. i 2010. godišta. U izuzetno jakoj konkurenciji 12 ekipa, djevojčice 2009. godišta nisu se na žalost uspjele plasirati u polufinale, međutim priliku da zaigraju na utakmicama u grupi dobile su i djevojčice mlađeg uzrasta što je jako važno za stjecanje dodatnog natjecateljskog iskustva.

To se i isplatilo jer su se na kraju djevojčice 2010. godište RK Raba, ponovno okitile najsjajnijim zlatnim odličjem. Kao prve u svojoj skupini plasirale su se u polufinale u kojem su pobijedile ekipu Vinodola, a o snazi i izdržljivosti ovih djevojčica govori i podatak da su Rabljanke u samom finalu protiv ekipe Gospić 1 vodile s dovoljnom razlikom da završni dio utakmice odigraju najmlađe igračice, kojima je ovo bila i prva prilika igrati u samom finalu. Rapske rukometašice su u finalnoj utakmici svladale Gospić 1 uvjerljivim rezultatom 7:3.

 

Treba spomenuti da ekipe nisu vodili njihovi treneri (zbog bolesti trenerice Ines Dumičić, te zbog natjecanja na županijskoj ligi sa starijim djevojčicama Marina Ribarića) nego Dario Kajasa iz Muškog rukometnog kluba Arba uz pomoć dopredsjednice kluba RK Rab Jasne Dumičić.

 

 

U najbolju ekipu (petorku) turnira u generaciji 2010. su uvrštene Franka Dumičić i Tonka Debelić, a najboljom golmanicom turnira u toj generaciji proglašena je Augustina Banić.

 

Treba svakako pohvaliti i 15-tak roditelja i njihovih prijatelja, koji su pratili najmlađe rukometašice do finala i bili glasna podrška s tribina.

 

Čestitke svim igračicama, nagrađenim igračicama, trenerima koji su pripremili djevojčice te treneru Dariju koji ih je vodio do zlata!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime