logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 08:12

Kraj natjecateljske sezone obilježen odličnim rezultatima nove generacije rapskih kajakašica i kajakaša

Napisao/la Sanja Grozdanić
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Kraj natjecateljske sezone obilježen odličnim rezultatima nove generacije rapskih kajakašica i kajakaša Foto: Kajak klub Rab '83

Kajak klub “Rab 83” završio je svoju natjecateljsku sezonu međunarodnom regatom u Ankaranu, koja je održana u subotu 7. rujna.

 

Iako je u klubu došlo do potpune smjene generacije, najmlađi članovi kluba koji su počeli trenirati ovog proljeća postigli su odlične rezultate. Slijed je to predanog rada i truda mladog trenera Davora Tomaškovića i malih sportaša koji su odgovorno i predano branili boje svojeg kluba.

 

U konkurenciji slovenskih, mađarskih, talijanskih i hrvatskih klubova naša Jana Španjol osvaja prvo mjesto u utrci škole kajaka u Mk-1 na 200 m, ništa manje važno je i peto mjesto koje je u istoj konkurenciji zauzela Ena Lupić. Kad su sjele u dvosjed, Jana i Ena su pokazale kako se to radi na Rabu i osvojile uvjerljivo prvo mjesto. Dječaci Filip Krstinić i Dominik Milinović plasirali su se na 5. i 6. mjesto također u konkurenciji škole kajaka na 200 m, dok su u dvosjedu osvojili izvrsno treće mjesto i brončanu medalju. Mlada kadetkinja Dorotea Faflja zauzela je visoko 4. mjesto u svojoj kategoriji. 

Kako ne bi iznevjerili tradiciju prema kojoj se uvijek netko potrudi okusiti vodu na kojoj se vesla, ovoga je puta to učinio naš kadet Lovro Bošnjak.

Pred kajakašima je sada period zimskih treninga, priprema i planova za idući sezonu.

Pročitano 3116 puta

 

BORICkandidat400

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1