Home Sport MNK Rab – MNK Novi Marof 5:5 (1:1) – Rabljani u uzbudljivoj završnici osvojili bod protiv favoriziranih gostiju

MNK Rab – MNK Novi Marof 5:5 (1:1) – Rabljani u uzbudljivoj završnici osvojili bod protiv favoriziranih gostiju

0
MNK Rab – MNK Novi Marof 5:5 (1:1) – Rabljani u uzbudljivoj završnici osvojili bod protiv favoriziranih gostiju

Foto: RabDanas

 

Međutim, i domaćina se svakako nešto pita, tim više jer se u 2. kolu Futsal Pula dobro namučila kako bi ponijela sva tri boda, te se uvjerila kako MNK Rab kao domaćin neće prepustiti bodove olako.

Rab danas oglas

Prvo poluvrijeme je to i potvrdilo. Naime, konačni rezultat prvog poluvremena 1:1 ukazuje na tvrdu i ne baš laku utakmicu za favorizirane goste iz Novog Marofa. Domaćin se orjentirao na čvrstu obranu te igru na kontre kao i na prekide. Igra domaćina ipak je bila na nižoj razini u odnosu na do sada viđeno, pa smo vidjeli česte tehničke pogreške i nemogućnost povezivanja točnih dodavanja. Posebice je bila vidljiva nemogućnosti pravog odgovora na presing gostiju.

Gosti su uglavnom imali posjed, ali spora lopta i očigledna nervoza pritiska rezultata učinila je svoje pa su često njihovi udarci bili neprecizni, a akcije neodigrane do kraja. Svakako je tomu doprinijela i dobra obrana domaćina koja je ovaj puta ipak bila malo propusnija nego inače. Sve je to dovelo do toga da je tri minute prije završetka poluvremena na semaforu stajalo 0:0.

Ipak, u 18. minuti nakon ubacivanja sa strane, kapetan domaćina Ivče snažnim i preciznim udarcem „skida paučinu“ s gola i pogađa za 1:0. Međutim, slavlje domaćina trajalo je vrlo kratko jer su gosti već u slijedećem napadu izjednačili rezultat na 1:1. Precizan je bio Šestak kojega domaći igrači nisu ispratili do kraja, te su mu dopustili da na rubu šesterca primi loptu te neometano zatrese mrežu pored nemoćnog Petrovića.

 

U drugi dio ušlo se ipak agresivnije. Gostujuća lopta postala je brža a akcije tečnije i uigranije. To je rezultiralo i preokretom rezultata kada u 23. minuti Marić postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:2. To nije obeshrabrilo domaćine koji 5 minuta potom, nakon odlično odigrane polukontre preko Ribarića izjednačuju na 2:2. Međutim, kao i u prvom poluvremenu, gosti već u slijedećem napadu, a igrala se 29. minuta, postižu pogodak za 2:3 kada je precizan Hučić. To je u potpunosti dekoncentriralo domaćine koji su u istoj minuti primili još dva pogodka. Najprije je Hučić povećao vodstvo na 2:4, a potom i Petrović na 2:5. Igrala se 29 minuta i činilo se da će posljednih deset minuta utakmice biti samo pitanje razlike kojom će gosti pobjediti, odnosno nazirala se rezultatska katastrofa za domaćina.

 

Hrabrom igrom do izjednačenja

Domaćini koriste svoj jednominutni odmor nakon čega mjenjaju vratara i uvode mladog Antekolovića i odlučuju se na aktivniju igru odnosno presing što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Naime, s nekoliko vrhunskih obrana mladi Antekolović dao je dodatni podstrek ekipi, a brži protok lopte i presing iznenadio je goste koji se nisu najbolje snašli, te su počeli raditi greške i vrlo brzo, ponajviše poletnoj igri domaćeg igrača Vučetića, napravili nekoliko prekršaja i ušli u bonos. Hrabra igra domaćinima isplatila se u 35 minuti, kada, nakon šestog prekršaja, Beg iz izravnog udarca sa 10 metara postiže pogodak za 3:5. Tada brojna publika daje dodatnu snagu te glasnim navijanjem dodatno podiže atmosferu i daje motiv više domaćim igračima.

Nagrada im dolazi tri minute kasnije kada gosti ponovo rade prekršaj te daju priliku domaćima da se u potpunosti vrate u utakmicu. Beg ponovo na isti način puca izravni udarac sa 10 metara i pogađa mrežu za 4:5. U zadnjoj miniti utakmice u redove gostiju ušla je nervoza i panika te su nakon jednog kornera domaćina skrenuli loptu u vlastitu mrežu i tako domaćinu osigurali izjednjačenje 5:5. I na samom kraju, 8 sekundi prije kraja utakmice, domaćin je dobio novu priliku sa 10 metara i osvajanje sva tri boda. Međutiim, domaći igrač Pećarina ne pogađa za pobjedu ili bolje rečeno njegov udarac sa 10 metara odlično brani gostujući vratar.

 

Na kraju ove uzbudljive i zanimljive utakmice, možemo zaključiti kako su prikazanom igrom obje ekipe zaslužile po bod. Bila je ovo jedna prava malonogometna utakmica koja je ponudila niz uzbuđenja te pokazala kako niti vodstvo od 3 gola razlike u posljednjih 5 minuta nije jamac za pobjedu.

 

Moramo napomenuti kako je i ovaj put publika bila 6. igrač te da su i oni svojim glasnim navijanjem zaslužni za ovaj domaći bod. S toga ih pozivamo da za dva tjedna u još većem broju podrže svoje malonogometaše. Do tada će MNK Rab odraditi gostovanje u Sisku kod MNK Siscie. Nadamo se da će usprkos brojnim ozljedama MNK Rab sa gostovanja doći sa nova tri boda.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime