logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 13 Veljača 2020 08:50

Pioniri i juniori NK Raba u zimskoj stanci sudjelovali na međunarodnim dvoranskim turnirima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U razgovoru s trenerom Robertom Lupićem bacili smo malo pogled na turnire koje su unatrag nešto više od dva tjedna odigrali pioniri Nogometnog kluba Rab te na jedan juniorski turnir.

 

Naime, zbog velike stanke između jesenskog i proljetnog natjecanja u županijskog ligi mlađi i stariji pioniri NK Raba nastupali su na dvoranskim turnirima, pa su tako početkom godine sudjelovali i na Međunarodnom turniru u Senju.

- "Premda je izostao rezultatski uspjeh", kazao nam je Lupić, "bilo nam je zadovoljstvo nastupiti na jakom turniru u susjednom Senju. Nakon Senja nastupili smo s juniorima na jakom Međunarodnom turniru “Tin Grgurić” u Delnicama, gdje smo pod nazivom “Arba” u konkurenciji Grobničana, Orijenta, Lošinja, Vinodola..., osvojili izvrsno drugo mjesto, nesretno izgubivši od domaće momčadi u zanimljivom i napetom finalu i to nakon izvođenja penala (5:4). Tome treba dodati i podatak da su za Delničane igrali igrači koji inače nastupaju za Goranin, Omladinac te Hrvatski Dragovoljac. Osim osvojenog drugog mjesta, imali smo i najboljeg vratara, Jakova Konjevodu", kazao nam je Lupić.

 

Međunarodni turnir Proteus Postojna

Proteklog vikenda stariji pioniri NK Raba nastupili su sa dvije ekipe (plava i žuta) s većinom 2006-im godištem, na turniru u Sloveniji, gdje su uz sportske obveze, utakmice i treninge, uspjeli obići i Postojnsku jamu i sam grad Postojnu. Tjedan dana ranije i mlađi pioniri (2007./2008. godište) također su nastupili na istom turniru.

Jedna rapska momčad (žuti) ispala je još u skupini izgubivši dvije, te pobjedivši jednu utakmicu, dok druga momčad (plavi), nakon osvojenog prvog mjesta u skupini, ipak nije uspjela proći u polufinale turnira izgubivši od kasnijeg pobjednika turnira.

 

Evo i rezultata:

  • RAB plavi : STARI GRAD 2:1 - (strijelci za NK Rab: Marko Gabrijel Staničić i Marko Buza)
  • RAB žuti : DRAGOMER 0:3
  • RAB plavi : KOČEVJE 1:1 - (strijelac za NK Rab: Marko Gabrijel Staničić)
  • RAB žuti : KRAJIŠNIK 0:3
  • RAB plavi : DOLIMITI 1:0 - (strijelac za NK Rab: Franko Vidas)
  • RAB žuti : PRIMORJE 2:1 - (strijelci za NK Rab: Paolo Ribarić i Josip Joško Bravarić)

 

1/4 finale

  • RAB plavi : LJUBNO 0:2

 

Završetkom dvoranskih priprema i turnira mladi rapski nogometaši okreću se pripremama na svojem igralištu „Blato“ i daljnjem tijeku ligaškog natjecanja.

 

Pročitano 3136 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1