Home Sport Rapske kajakašice i kajakaši s Drave na Rab donijeli pet zlatnih medalja, dva srebra i dvije bronce

Rapske kajakašice i kajakaši s Drave na Rab donijeli pet zlatnih medalja, dva srebra i dvije bronce

0
Rapske kajakašice i kajakaši s Drave na Rab donijeli pet zlatnih medalja, dva srebra i dvije bronce

Foto: RabDanas

 

U Belišću na rijeci Dravi u organizaciji Kakak kanu kluba Belišće, snage je odmjerilo deset hrvatskih klubova, a Kajak klub “Rab 83” sudjelovao je sa 18 kajakaša i kajakašica predvođenih trenericama Manuelom Halović i Sanjom Grozdanić. Natjecalo se u kategorijama od škole kajaka do mlađih juniora na stazi dugačkoj 500 metara. 

Rab danas oglas

 

Naši već proslavljeni favoriti Jana Španjol i Mateo Karnaš u kategoriji škole kajaka u MK-1, svaki u svojoj utrci (za djevojčice i dječake) osvajaju zlatne medalje čije će boje braniti na iduće četiri utrke lige. U istoj utrci za djevojčice iznenadila je i Gea Matušan koje je osvojila izvrsno drugo mjesto. U MK-2 iu istoj kategoriji škole kajaka posada Mateo Karnaš i Petar Žic osvajaju, a što drugo nego 1. mjesto, baš kao i Jana Španjol i Gea Matušan. U utrci MiK-1 u kategoriji mlađih kadetkinja od ukupno prijavljenih 14 natjecateljica iz rapskog je kluba startalo čak sedmoro. Do medalje je doveslala Leona Pičuljan osvojivši fantastično 3. mjesto dok su se ostale djevojčice nakon prave sportske borbe plasirale između 4. i 14. mjjesta. Bile su to redom: Ena Lupić, Franka Dumičić, Franka Žic, Maria Rosa Bračun, Lucija Halović i Neva Puljar Matić.

 

U utrci MK-2 u kategoriji mlađih kadetkinja naše su djevojčice opet pokazale spremnost pa je posada Leona Pičuljan – Ena Lupić osvojila zlatnu medalju, a Franka Dumičić i Maria Rosa Bračun plasirale su se na 4. mjesto. Svojiu spremnost i sportski duh pokazali su i mlađi kadeti pa su u utrci MK- 1 osvojili; Filip Krstinić 3. mjesto za što je prvo morao izboriti finale, dok Davidu Stojnšeku i Dominiku Milinoviću ovaj put to nije pošlo za rukom. U utrci MK-2 mlađi kadeti Filip Krstinić i David Stojnšek osvajaju fantastično 4. mjesto. Kadetkinja Dorotea Faflja u K-1 osvaja.6. mjesto, a Tea Karnaš i Sunčana Matušan u izuzetno jakoj konkurenciji iznenađuju i osvajaju srebrnu medaljuu u kajaku dvosjedu.

 

Na kraju, s pet zlatnih medalja, dvije srebrne i dvije brončane medalje presretni i umorni rapskii su se kajakaši uputili prema svome Rabu gdje se već pripremaju za organizaciju druge utrke lige čiji su domaćini.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime