logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 01 Lipanj 2021 04:58

Prekrasna slika kajakaške mladosti i zdravog natjecateljskog duha u Uvali sv. Eufemije Istaknuto

Napisao/la Sanja Grozdanić
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Prekrasna slika kajakaške mladosti i zdravog natjecateljskog duha u Uvali sv. Eufemije Foto: Petar Lupić

Druga po redu od ukupno pet utrka Hrvatske kajakaške lige za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore održana je u subotu 29. svibnja u Uvali sv. Eufemije. Domaćin i organizator bio je Kajak klub “Rab 83”, a ukupno 180 natjecatelja iz 12 klubova odmjeravalo je svoje snage i borilo se kako za pojedinačne rezultate tako i za ukupan poredak kroz 33 utrke na dionici dugačkoj 500 metara.

 

Paleta boja, čamaca, vesala i dresova zavladala je tako uvalom i stvorila prekrasnu sliku mladosti, sporta i zdravog natjecateljskog duha. Kajak klub “Rab '83” sudjelovao je sa svim svojim kajakašima i kajakašicama, a trenerica Manuela Halović nije ni ovoga puta krila zadovoljstvo i to sasvim opravdano. Osim što su obranili renome dobrih organizatora i domaćina, pokazali su i punu natjecateljsku spremnost, čemu u prilog govori i 12 osvojenih odličja.

 

Kajakaški majstori s mora

Jana Španjol, Gea Matušan i Mateo Karnaš u kategoriji škole kajaka u MK-1 ponavljaju rezultat s prethodne utrke pa Jana i Mateo osvajaju zlatne medalje, a Gea srebrnu. U MK-2 u istoj kategoriji škole kajaka posada Mateo Karnaš i Petar Žic osvajaju i ovog puta 1. mjesto, baš kao i Jana Španjol i Gea Matušan. U utrci MiK- 1 u kategoriji mlađih kadetkinja Leona Pičuljan i Ena Lupić do samog su se prolaska kroz cilj borile s prvoplasiranom natjecateljicom i svoju utrku završile na fantastičnom drugom (Leona) i trećem (Ena) mjestu.

 

U utrci MK-2 u kategoriji mlađih kadetkinja naše su djevojčice opet pokazale spremnost pa je posada Leona Pičuljan - Ena Lupić osvojila zlatnu medalju. Da smo majstori s mora pokazali su i mlađi kadeti, naime u utrci MK- 1 Filip Krstinić obranio je svoje treće mjesto, te ga je ovog puta osvojio i u MK-2 sa svojim partnerom Davidom Stojnšekom u utrci u kojoj im je zamalo promaklo drugo mjesto.

 

Kadetkinje u jednosjedima na žalost nisu uspjele izboriti finale, ali su zato u kajaku dvosjedu Tea Karnaš i Dorotea Faflja osvojile treće mjesto. Ugodno nas je iznenadio i ml. junior Lovre Bošnjak koji je u kajaku jednosjedu izborio finale i plasirao se na osmo mjesto dok je u dvosjedu s Lovrom Deželjinom osvojio srebrnu medalju.

 

Da bi rapski natjecatelji izgledali kao prava sportska ekipa pobrinuo se gospodin Karlo Gorup iz Beach bara Petrac koji im je donirao majice. Iz Kajak kluba Rab '83 čestitaju gospodinu Gorupu na prinovi i naravno očekuju dječake u klubu.

 

 S novim klupskim majicama u društvu gospodina Gorupa

 

Održana i trodnevna škola samogradnje kajak čamaca

Sportska događanja potrajala su i u nedjelju jer se u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak kluba Rab ’83, od 28. do 30. svibnja na Rabu održavala i škola samogradnje čamaca posvećena proslavi 75. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice tehničke kulture. U trodnevnoj školi instruktor Robert Stakor je prezentirao način izrade kajak čamca tehnologijom vakumske infuzije, a po završetku je čamac izrađen u školi samogradnje darovan Kajak klubu Rab ’83 za treninge i nastupe članova kluba.

Pročitano 1754 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1