Home Sport Prekrasna slika kajakaške mladosti i zdravog natjecateljskog duha u Uvali sv. Eufemije

Prekrasna slika kajakaške mladosti i zdravog natjecateljskog duha u Uvali sv. Eufemije

0
Prekrasna slika kajakaške mladosti i zdravog natjecateljskog duha u Uvali sv. Eufemije

Foto: Foto: Petar Lupić

 

Paleta boja, čamaca, vesala i dresova zavladala je tako uvalom i stvorila prekrasnu sliku mladosti, sporta i zdravog natjecateljskog duha. Kajak klub “Rab ’83” sudjelovao je sa svim svojim kajakašima i kajakašicama, a trenerica Manuela Halović nije ni ovoga puta krila zadovoljstvo i to sasvim opravdano. Osim što su obranili renome dobrih organizatora i domaćina, pokazali su i punu natjecateljsku spremnost, čemu u prilog govori i 12 osvojenih odličja.

Rab danas oglas

 

Kajakaški majstori s mora

Jana Španjol, Gea Matušan i Mateo Karnaš u kategoriji škole kajaka u MK-1 ponavljaju rezultat s prethodne utrke pa Jana i Mateo osvajaju zlatne medalje, a Gea srebrnu. U MK-2 u istoj kategoriji škole kajaka posada Mateo Karnaš i Petar Žic osvajaju i ovog puta 1. mjesto, baš kao i Jana Španjol i Gea Matušan. U utrci MiK- 1 u kategoriji mlađih kadetkinja Leona Pičuljan i Ena Lupić do samog su se prolaska kroz cilj borile s prvoplasiranom natjecateljicom i svoju utrku završile na fantastičnom drugom (Leona) i trećem (Ena) mjestu.

 

U utrci MK-2 u kategoriji mlađih kadetkinja naše su djevojčice opet pokazale spremnost pa je posada Leona PičuljanEna Lupić osvojila zlatnu medalju. Da smo majstori s mora pokazali su i mlađi kadeti, naime u utrci MK- 1 Filip Krstinić obranio je svoje treće mjesto, te ga je ovog puta osvojio i u MK-2 sa svojim partnerom Davidom Stojnšekom u utrci u kojoj im je zamalo promaklo drugo mjesto.

 

Kadetkinje u jednosjedima na žalost nisu uspjele izboriti finale, ali su zato u kajaku dvosjedu Tea Karnaš i Dorotea Faflja osvojile treće mjesto. Ugodno nas je iznenadio i ml. junior Lovre Bošnjak koji je u kajaku jednosjedu izborio finale i plasirao se na osmo mjesto dok je u dvosjedu s Lovrom Deželjinom osvojio srebrnu medalju.

 

Da bi rapski natjecatelji izgledali kao prava sportska ekipa pobrinuo se gospodin Karlo Gorup iz Beach bara Petrac koji im je donirao majice. Iz Kajak kluba Rab ’83 čestitaju gospodinu Gorupu na prinovi i naravno očekuju dječake u klubu.

 

 S novim klupskim majicama u društvu gospodina Gorupa

 

Održana i trodnevna škola samogradnje kajak čamaca

Sportska događanja potrajala su i u nedjelju jer se u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak kluba Rab ’83, od 28. do 30. svibnja na Rabu održavala i škola samogradnje čamaca posvećena proslavi 75. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice tehničke kulture. U trodnevnoj školi instruktor Robert Stakor je prezentirao način izrade kajak čamca tehnologijom vakumske infuzije, a po završetku je čamac izrađen u školi samogradnje darovan Kajak klubu Rab ’83 za treninge i nastupe članova kluba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime