logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 11:37

I na Savi u Slavonskom Brodu kajakašice i kajakaši KK "Rab '83" mnogima pomrsili račune

Napisao/la Sanja Grozdanić
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Četvrta i ujedno pretposljednja utrka Hrvatske kajakaške lige za mlađe uzrasne kategorije održana je u subotu 10. srpnja na rijeci Savi u Slavonskom Brodu. Kajak klub “Rab 83” u Brod se uputio s jedanaest natjecatelja i natjecateljica u pratnji trenerice Manuele Halović i tajnice Josipe Rubinić, a ime kluba često se čulo prilikom dodjele medalja.

 

Izgleda da su Rabljani osvojivši ukupno dvanaest medalja, mnogim trenerima pomrsili račune.

 

No krenimo redom, u kategoriji škole kajaka Mateo Karnaš po četvrti put osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju, a posebno iznenađenje ove utrke je Petar Žic koji je po prvi put izborio finale i doveslao do fantastičnog petog mjesta. Dječaci (Mateo i Petar) su u dvosjedu obranili svoje čvrsto prvo mjesto.

 

Njihove kolegice također su potvrdile svoje naslove, pa Gea Matušan osvaja prvo mjesto a Jana Španjol drugo u kategoriji škole kajaka za djevojčice. I u dvosjedu (Jana i Gea) naravno osvajaju zlatnu medalju .

 

Mlađi kadet Filip Krstinić osvaja treće mjesto u jednosjedu, dok u dvosjedu s Davidom Stojnšekom brani srebrnu medalju i drugo mjesto.

 

Mlađe kadetkinje Leona Pičuljan i Ena Lupić nisu ni najmanju sitnicu prepustile slučaju pa u jednosjedima osvajaju Leona prvo, a Ena drugo mjesto, a u dvosjedu naravno uvjerljivo prvo mjesto.

 

Kadetkinje Sunčana Matušan i Dorotea Faflja osvojile su osmo i deveto mjesto u jednosjedima, dok su se Tea Karnaš i Dorotea Faflja u dvosjedu plasirale na peto mjesto.

 

U revijalnom dijelu utrke veslale su mix posade s čime se isto nismo dali smesti pa u kategoriji mlađih kadeta mix Mateo Karnaš i Jana Španjol osvaja srebrnu medalju, a mix Filip Krstinić i Leona Pičuljan brončanu, David Stojnšek i Ena Lupić kroz cilj su prošli četvrti. Bilo je tu i mixeva između klubova pa je naša Dorotea Faflja u kategoriji kadeta zaveslala u dvosjedu s Lukom Lipovcem iz Olimpika. Oni su svoju utrku završili plivajući u Savi, ali kaže Dorotea da je vrijedilo.

 

Da bi sve bilo još veće i važnije, medalje je natjecateljima uručio Antun Novaković, član Kajak kanu kluba Olimpik iz Slavonskog Broda, domaćina ovog natjecanja. Antun je samo skromni nositelj naslova europskog juniorskog prvaka i svjetskog juniorskog viceprvaka, a veliki sportaš i kolega kajakaš s kojim se rapske kajakašice i kajakaši imaju čast i priliku družiti na natjecanjima.

 

Ispunjeni zadovoljstvom i radošću kajakaši Kajak kluba Rab '83 nakon kratkog predaha nastavit će vrijedno trenirati za državno prvenstvo koje nas očekuje krajem mjeseca srpnja, a mi se nadamo da ćemo i tada pisati o jednako fantastičnim rezultatima.

Pročitano 1230 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1