Home Sport Kajakašice i kajakaši KK Rab ’83 osvojili ekipno treće mjesto u državi u kategoriji kadeta

Kajakašice i kajakaši KK Rab ’83 osvojili ekipno treće mjesto u državi u kategoriji kadeta

0
Kajakašice i kajakaši KK Rab ’83 osvojili ekipno treće mjesto u državi u kategoriji kadeta

Foto: Piše: Sanja Grozdanić | Foto: KK Rab '83

 

Za sve utrke osim za utrke četveraca trebalo je prvo izboriti finale i to u nimalo lakoj konkurenciji jer kategoriju kadeta veslaju djeca u rasponu od deset i mlađi pa do četrnaest godina. Naši najstariji kadeti imaju svega trinaest godina, a ima i onih koji još nisu napunili deset, tako da su godine i rezultati tek pred nama pa stoga postignuti uspjeh ima još veći značaj.

Rab danas oglas

 

Treće mjesto ekipno u kategoriji od deset klubova iz cijele zemlje, u kategoriji klubova iz kojih su potekli Hrvatski olimpijci više je nego smo mogli i poželjeti.

 

 

Naši kadeti Mateo Karnaš i Filip Krstinić finalnu utrku kajaka jednosjeda na 1000 metara završili su na osmom i devetom mjestu, dok su u dvosjedu na istoj dionici osvojili fantastično treće mjesto i naslov trećeplasiranih kajakaša u državi. Više nego iznenađujući rezultat je i plasman Davida Stojnšeka i Petra Žica u kajaku dvosjedu u finale iste utrke na 1000 metara koju su oni završili na osmom mjestu.

 

Do finala u konkurenciji kadetkinja u kajaku jednosjedu na 1000 metara doveslala je naša Leona Pičuljan i kroz cilj prošla sedma. U dvosjedima na 1000 metara naše su se djevojčice Tea Karnaš i Dorotea Faflja plasirale na četvrto, Jana Španjol i Gea Matušan na peto, a Franka Žic i Lucija Halović na šesto mjesto u državi.

 

Uslijedile su utrke četveraca koju je naša posada u sastavu Mateo Karnaš, Filip Krstinić, David Stojnšek i Dominik Milinović završila na šestom mjestu dok su njihove kolegice Jana Španjol, Leona Pičuljan, Ena Lupić i Gea Matušan osvojile brončanu medalju i treće mjesto u državi. U toj utrci imali smo još jednu posadu u sastavu Tea Karnaš, Dorotea Faflja, Sunčana Matušan i Franka Žic koje su tik za svojim kolegicama kroz cilj prošle kao četvrte.

 

 

Na dionicama dugačkim 500 m Mateo Karnaš i Filip Krstinić u kajaku jednosjedu plasiraju se na sedmo i osmo mjesto, dok u utrci dvosjeda osvajaju naslov državnih viceprvaka osvajajući srebrnu medalju.

 

Kod kadetkinja ovog smo puta imali dvije finalistice Sunčanu Matušan i Leonu Pičuljan koje su kroz cilj prošle osma i deveta. U dvosjedima na 500 metara peto mjesto osvajaju Leona Pičuljan i Ena Lupić, odmah za njima na šestom mjestu utrku završavaju Tea Karnaš i Dorotea Fafalja dok Jana Španjol i Gea Matušan kroz cilj prolaze sedme.

 

U utrcii četveraca na 500 metara kod djevojčica ovog je puta posada Tea Karnaš, Dorotea Faflja, Sunčana Matušan i Franka Žic osvojila brončanu medalju, a njihove kolegice Jana Španjol, Leona Pičuljan, Ena Lupić i Gea Matušan plasirale su se na četvrto mjesto.

 

Na kraćoj dionici i dječaci su se digli za jedno mjesto pa je posada Mateo Karnaš, Filip Krstinić, David Stojnšek i Petar Žic kroz cilj prošla peta.

 

S ukupno četiri odličja dvije bronce u četvercima i srebrom i broncom u dvosjedima te ostalim plasmanima u finalu osvojili smo 79 bodova čime smo se rangirali na ekipno treće mjesto u državi u kategoriji kadeta. Ponos i sreća naprosto su nemjerljivi pa naša trenerica Manuela Halović i roditelji nisu susprezali emocije. Čestitke svima, a nakon kratkog predaha nastavljamo dalje jer nas očekuje i završna utrka Hrvatske kajakaške lige za mlađe uzrasne kategorije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime