logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 31 Kolovoz 2021 10:06

Kajak klub "Rab '83" - Na moćnom Dunavu zaključili fantastičnu natjecateljsku sezonu

Napisao/la Sanja Grozdanić
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)
Kajak klub "Rab '83" - Na moćnom Dunavu zaključili fantastičnu natjecateljsku sezonu Foto: KK Rab '83

Peta, posljednja utrka Hrvatske kajakaške lige za mlađe uzrasne kategorije održana je u subotu 28. kolovoza u Aljmašu. Putem prema Slavoniji guglali smo koliko Aljmaš ima stanovnika, pa kaže Lovro; šest stotina, ma ne pomislim, valjda šest tisuća. E pa Aljmaš je malo mjesto s predivnim ljudima na samom istoku zemlje i ima zaista šest stotina stanovnika. Tamo se peku fantastične kiflice, vafle, buhtle i sve brojne delicije s kojima su nas dočekali, a broj stanovnika bar su na jedan dan poprilično povećali kajakaši kojih se sakupilo preko dvije stotine, svi s jednim ciljem, da obrane sve svoje rezultate za koje su se borili tijekom natjecateljske sezone.

 

Stigavši u Aljmaš spustili smo se do rijeke, namjerno još ne pišem ime, jer od same pomisli u meni se budi neko strahopoštovanje. I zaista je tako, od pogleda na Dunav zastaje dah. Moćna je to i velika rijeka koju ne treba shvatiti olako. Iako su pravilnikom o natjecanju prsluci obavezni samo za najmlađe kategorije mi smo se brzo dogovorili da nitko neće na vodu bez prsluka za spašavnje.

 

Tako dogovereni s vodom i prirodom oko sebe naši su kajakaši zaveslali svoje zadnje ovosezonske utrke.

 

U kategoriji škole kajaka Mateo Karnaš po peti put osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju te naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Užitak je bio gledati i Petra Žica koji je utrku završio na četvrtom mjestu bilježeći tako veliki osobni napredak iz utrke u utrku. Dječaci (Mateo i Petar) su u dvosjedu obranili svoje čvrsto prvo mjesto i još jedan naslov pobjednika Kupa Hrvatske.

 

Njihove kolegice također su utvrdile svoje naslove, pa Jana Španjol osvaja prvo mjesto i naslov pobjednice Kupa Hrvatske, a Gea Matušan drugo mjesto u ovoj utrci i u ukupnom poretku Kupa Hrvatske u kategoriji škole kajaka za djevojčice. U kajaku dvosjedu (Jana i Gea) naravno osvajaju zlatnu medalju i naš četvrti naslov pobjednika Kupa Hrvatske .

 

Mlađi kadet Filip Krstinić ovu je utrku završio na petom mjestu, ali se pozicionira na treće mjesto u ukupnom poretku Kupa Hrvatske. Sa svojim partnerom Davidom Stojnšekom u kajaku dvosjedu osvaja također peto mjesto u ovoj utrci i četvrto mjesto u ukupnom poretku Kupa.

 

Mlađe kadetkinje Leona Pičuljan i Ena Lupić i uovoj utrci u kajaku dvosjedu osvajaju uvjerljivo prvo mjesto i svom klubu osiguravaju još jedan naslov pobjednica Kupa Hrvatske. U istoj utrci iznenađenje je posada Lucija Halović i Franka Žic koje osvajaju drugo mjesto čime pokazuju rad i napredak koji su postigle. U jednosjedu se naša Leona Pičuljan plasirala na drugo mjesto ove utrke, ali na prvo mjesto u ukupnom poretku pa osvaja još jedan u nizu naslova pobjednika Kupa Hrvatske.

 

Debitantica na ovom natjecanju kadetkinja Teanna Halović i Dorotea Faflja i osvojile su sedmo i osmo mjesto u jednosjedima, dok su se Tea Karnaš i Dorotea Faflja u dvosjedu plasirale na četvrto, a Sunčana Matušan i Teanna Halović na iznenađujuće treće mjesto.

 

Naši mlađi juniori Lovro Deželjin i Lovre Bošnjak u utrci kajaka dvosjeda osvajaju drugo mjesto i srebrnu medalju dok se u ukupnom poretku kupa pozicioniraju na peto mjesto

 

U revijalnom dijelu utrke veslale su mix posade pa je bitno spomenuti da je naša Sunčana Matušan odveslala utrku dvosjeda s kolegom iz Kajak kanu kluba Marsonia Leonom Pavlešinom u kojoj su osvojili prvo mjesto.

 

Nismo samo tako otišli iz Aljmaša i oprostili se od Dunava, sportaši su se okitili medaljama pa je bio red i da trenericu Manuelu Halović nečim nagradimo, nagradila su je djeca ni više ni manje nego kupanjem u Dunavu.

 

Ovim natjecanjem završili smo ovogodišnju sezonu natjecanja, o kojoj najbolje govore postignuti rezultati. Iza nas su kilometri što na cesti što na vodi, pa se iskreno radujemo periodu odmora. Pred natjecateljima i trenericom sad je kratki predah pa zimski ciklus treninga, i pripreme za neke nove pothvate.

 

Pročitano 1452 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1