Home Sport U čvrstoj gostujućoj utakmici Rabljani podijelili bodove s Matuljima

U čvrstoj gostujućoj utakmici Rabljani podijelili bodove s Matuljima

0
U čvrstoj gostujućoj utakmici Rabljani podijelili bodove s Matuljima

Foto: RabDanas

 

Iako je prerano za bilo kakvu euforiju, Rabljani nakon sjajnog starta u sezonu ne skrivaju svoje ambicije. Prvoj momčadi priključilo se nekoliko mladih igrača, sedamnaest ih je u školi nogometa, a osim seniora tu su i mlađi i stariji pioniri. Golemu razliku ove sezone predstavlja i činjenica da je igralište “Blato” u Rabu temeljito obnovljeno i da su uvjeti treniranja na umjetnoj travi odlični. Sve se to odrazilo i na rezultatu.

Rab danas oglas

 

Podsjetimo, Rabljani su sezonu otvorili domaćim porazom u golijadi protiv Lovrana (4:5), no nakon toga su nanizali četiri pobjede i jedan remi. Ekipa Matulja nije najbolje startala u sezonu, no momčad je u uzletu pa ne čudi neizvjesnost njihovog nedjeljnog susreta s aktualnim liderom lige.

– Utakmica je bila otvorena. U prvom smo dijelu imali inicijativu, bili smo malo nervozni, previše smo respektirali protivnika, dobili smo gol nakon pogreške. U drugom smo dijelu promijenili formaciju, počeli smo igrati visoki presing, iz prvog prekida postignuli smo pogodak. Protivnik je bio dobar u tranziciji, moram pohvaliti našega vratara koji je obranio jedan težak udarac, kada se utakmica počela lomiti. Na kraju nam je sreća malo okrenula leđa, u završnici utakmice Alinčić je poslao loptu u jednu i drugu stativu nakon čega je lopta izašla van. Nastavili smo pozitivan niz i opet moram naglasiti da je sudačka trojka odradila dobar posao. Dosta se u ovoj ligi priča o sucima, moram reći da su suci odradili dobar posao što se tiče naših utakmica. Naša liga mora biti razvojna za mlade igrače i suce, moramo pomoći mlađim sucima da se ne dogodi da ostanemo bez njih. Čestitam gostima, zasluženo su osvojili bod, mi se okrećemo Lošinju, koji je danas bio na izletu u Delnicama i sigurno će se pokušati vaditi protiv nas. Najavljujem da idemo u Lošinj po bodove, rekao je Adriano Stipanov, trener Matulja.

 

– Čvrsta utakmica, mogla je otići i na jednu i na drugu stranu. Zadovoljni smo ovim bodom, važno je ne gubiti utakmice na gostovanju, rekao je Dragan Ivić, trener Raba.

 

MATULJI – RAB 1:1

  • Igralište Crikvena draga. Sudac Zoran Janković (Viškovo)
  • Strijelci: 0:1 Kordić (37), 1:1 Doričić (47)
  • Žuti kartoni: Beni, Alinčić (Matulji), Pahljina, Dumenčić (Rab)

 

MATULJI: Predovan, Kostić, Beni, Doričić (64 Latinčić), Grbac, Dukić, Bonicioli, Alinčić, Šimić, Šneler, Mujagić.

RAB: Ćućić, Paljina, Antešić, Vučetić, Ivče, Subašić, Mlacović (73 Matušan), Ivić, Kordić, Pećarina (61 Petrović), Dumenčić (67 Dedić)

 

Poredak:

  1. Rab 13 (6)
  2. Draga 11 (6)
  3. Zamet 11
  4. Vihor (-6) 9 (6)
  5. Matulji 8
  6. Goranin 8
  7. Lošinj 7 (6)
  8. Omladinac 7
  9. Rikard Benčić 7
  10. Rječina 7 (6)
  11. Lovran 6

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime