logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 07 Studeni 2021 09:43

Malonogometnim turnirom na Rabu zaključene Sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ-a

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Malonogometnim turnirom na Rabu zaključene Sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ-a Foto: Ivica Hodak

Riječ je o kvalifikacijskom sportskom natjecanju u kuglanju, boćanju, šahu, stolnom tenisu, tenisu, pikadu, streljaštvu i malom nogometu članova Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na nivou županija, čiji se pobjednici kvalificiraju za državno prvenstvo. Ove sportske igre u organizaciji UDVDR Republike Hrvatske održavaju se u kontinuitetu počevši od 1996. godine.

 

Premda je zbog svima dobro znanih pandemijskih okolnosti bilo kašnjenja u provedbi natjecanja, s jučer odigranim malonogometnim turnirom u Gradskoj sportskoj dvorani u Rabu, na kojem su snage odmjerile ekipe ogranaka UDVDR Opatije, Matulja, Rijeke, Kostrene i Raba, okončano je natjecanje u Primorsko goranskoj županiji. Natjecanja u ostalim sportovima održana su ranije u Matuljima, Bribiru i Jelenju.

 

Nakon svečanosti otvaranja malonogometnog turnira, neposredno prije početka odigravanja utakmica, predsjednici Udruga zajednički su položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima u spomen-parku Boškopini.

 

Ekipa Raba izborila plasman na državno prvenstvo

Prvo mjesto, a samim time i pravo nastupa na državnom rangu natjecanja, pripalo je domaćinskoj ekipi Raba koja je u finalu pobijedila ekipu Matulja rezultatom 4:1. O dominaciji Rabljana najbolje govori i podatak da su ekipu Matulja pobijedili i u grupnom dijelu natjecanja s još uvjerljivijih 6:0. Matuljima je tako pripalo drugo, a Opatiji treće mjesto.

 

Nakon odigranog turnira članovi braniteljskih malonogometnih ekipa nastavili su druženje na otvorenom prostoru ispred dvorane gdje su ih domaćini ponudili odlično pripremljenim gulašom, a onda je uslijedila mala svečanost objave rezultata i podjela pobjedničkih pokala.

 

Pokal kapetanu trećeplasirane ekipe Opatije uručio je predsjednik UDVDR-a Matulja Berislav Kozulić. Ekipi Matulja pokal za osvojeno drugo mjesto uručio je predsjednik rapske Udruge Joško Deželjin – Bepo, dok je pobjednički pokla ekipi Raba uručio predsjednik županijske podružnice UDVDR RH Ivan Bogdanović. Službeno proglašenom najboljem igraču turnira, članu ekipe Raba Damiru Macoliću – Boleru priznanje je uručio potpredsjednik županijske podružnice UDVDR RH Miljenko Poček.

 

Na kraju svi prisutni toplo su pozdravili obraćanje predsjednika UDVDR-a Raba Joška Deželjina – Bepa i posebno Nikole Grgurića koji je prisutne pozdravio u dvostrukoj ulozi, kao igrač ekipe Raba i kao gradonačelnik Grada Raba.

Pročitano 1694 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1