Home Sport Put Luciane Blagdan (12) do srebrne medalje na završnici košarkaškog Državnog prvenstva RH za djevojčice U13

Put Luciane Blagdan (12) do srebrne medalje na završnici košarkaškog Državnog prvenstva RH za djevojčice U13

0
Put Luciane Blagdan (12) do srebrne medalje na završnici košarkaškog Državnog prvenstva RH za djevojčice U13

Foto: Foto: Zlatko Blagdan

 

Naša Luciana Blagdan igrala je poziciju centra pomažući ekipi ponajviše skokovima u obrani.

Rab danas oglas

Luciana košarku igra doslovno od malih nogu, što i ne čudi ako imamo u vidu da joj je otac košarkaški trener Zlatko Blagdan. No ova etapa Lucianinog puta do uspjeha na državnom prvenstvu započela je kada ju je ove godine zamijetio predsjednik ŽKK Splita, Gordan Grgin, inače otac naše najuspješnije košarkašice Vedrane Grgin, koji ju je pozvao da se priključi Splićankama u poluzavršnici Državnog prvenstva RH za djevojčice U13 koja se održavala u Čačincima. Uz glavnog trenera Šimu Vidakovića, ŽKK Split je u poluzavršnicu stigao bez poraza protiv ekipa Virovitice, FSV Rijeke i Broda na Savi, te su djevojčice kao favoritkinje ušle u završnicu prvenstva.

 

Detalj iz utakmice između ŽKK Splita i Broda na Savi

 

Završnica prvenstva održana je u Rijeci, u Gradskoj športskoj dvorani Zamet 26. i 27. ožujka. Prvoga dana prvenstva Splićanke su svladale ekipu Zagreba rezultatom 60:38, i tako se glatko plasirale u finale sa Šibenkom koja je u drugoj utakmici polufinala pobijelila FSV Rijeku.

 

Luciani će ovo biti samo još jedan motiv više da nastavi trenirati, gradeći njezin natjecateljski karakter koji željno iščekuje nove prilike i nove pobjede

ŽKK Split je u utakmicu sa Šibenkom ušao pod velikim pritiskom favoritkinja te su, ponajviše zbog tog psihološkog faktora, već u prvom poluvremenu dopustile veliko vodstvo Šibenke, nakon čega se nikako nisu uspjele više vratiti. Naša Luciana Blagdan igrala je poziciju centra pomažući ekipi ponajviše skokovima u obrani. U finalnoj utakmici ušla je pred kraj prve četvrtine, te je igrala dio druge i treće četvrtine s dresom brojem 15. Unatoč silnoj želji i velikoj borbi do samoga kraja, Splićanke zlatnu medalju ipak nisu uspjele osvojiti, Šibenka je slavila sa svega 6 poena prednosti, zbog čega je na kraju utakmice pala i pokoja suza.

 

Obiteljsko košarkaško srebro zlata vrijedno

 

No, srebrna medalja je izvrstan rezultat, zapravo ogromno sportsko postignuće za jednu djevojčicu koja je s otoka Raba priskočila u pomoć njezinim vršnjakinjama iz grada na Marjanu pa će i ova medalja, u to smo uvjereni, Luciani biti samo još jedan motiv više da nastavi trenirati, gradeći svoj natjecateljski karakter do neke nove prilike i nove pobjede. Tko zna možda baš Luciana Blagdan, sutra bude neka nova rapska Ana Debelić u svijetu hrvatske košarke.

 

U svakom slučaju čestitke Luciani, njezinim roditeljima i trenerima Košarkaškog kluba Rab i ŽKK Split. Bravo!

 

Ekipa ŽKK Splita s peharom

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime