logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 17 Svibanj 2022 17:49

Rapski biciklisti Ian i Jadran Peran te Iztok Kuret izvrsni na 8. XC Maratonu Crikvenica

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapski biciklisti Ian i Jadran Peran te Iztok Kuret izvrsni na 8. XC Maratonu Crikvenica Ian Peran na drugom mjestu, Jadran Peran četvrti i Iztok Kuret prvi u svojoj kategoriji

Na utrci za Kup Hrvatske, 8. XC Maratonu Crikvenica, tri rapska natjecatelja, obiteljski dvojac Peran, otac Jadran i sin Ian, te Iztok Kuret, ostvarila su izvrsne rezultate u svojim kategorijama.

 

Start i cilj ove međunarodne biciklističke utrke koja se bodovala za XCM Kup Hrvatske 2022. bio je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a vozi se kroz Crikveničko - vinodolsku rivijeru. Na stazi dužine 46km sa 1200m uspona, su završili redom: Iztok Kuret za matični klub KD Alpe SiS, i to pobjedom u kategoriji Master C, zatim Ian Peran za KK Kranj, na izvrsnom drugom mjestu u kategoriji Junior te Jadran Peran za BK Mag Rab, kao četvrti u kategoriji Master B.

 

Staza je bila dosta zahtjevna s više od 20 km iscrpljujućeg uspona i to odmah na startu. Polovica staze je bila na asfalt, dok je ostatkom staze prevladavao jako rasuti makadam, zatim oko 10 km valovitog terena i pri kraju spust natrag u Crikvenicu koji je tehnički bio vrlo zahtjevan. Tročlana ekipa se na Rab vratila iznimno zadovoljna utrkom i ostvarenim rezultatima te pripadajućim nagradama. 

 

Za ostvarivanje ovakvih rezultate u biciklističkom sportu potrebno je strahovito puno truda, treninga, motivacije i odricanja, stoga svaka čast momci! 

Pročitano 660 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1