Home Sport 60 tenisača i tenisačica nastupilo na 23. izdanju popularnog teniskog turnira “Rab Open”

60 tenisača i tenisačica nastupilo na 23. izdanju popularnog teniskog turnira “Rab Open”

0
60 tenisača i tenisačica nastupilo na 23. izdanju popularnog teniskog turnira “Rab Open”

Foto: Foto: Hrvoje Hodak & TK Rab

 

Na dvadesettrećem po redu izdanju ovog među tenisačima popularnog natjecanja, nastupilo je 60 tenisača i tenisačica iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Slovačke.

Rab danas oglas

 

U službenom dijelu natjecanja igralo se u 7 kategorija, a u slobodnom-neslužbenom dijelu natjecanja održani su turniri parova. (Ukupno 9 turnira-kategorija).

 

Pobjednici i finalisti u pojedinačnim kategorijama su:

  • G-35: Antolić Milan, Hrvatska – Jularić Mario, Hrvatska
  • G35+: Prša Marko, Rab, Hrvatska – Dadić Grgo, Hrvatska
  • G45+: Baletić Goran, Hrvatska – Šanić Aleksandar, Rab, Hrvatska
  • G55+: Beg Kruno, Rab, Hrvatska – Kovačević Ilija, Rab, Hrvatska
  • G65+: Ševerdija Dušan, Rab, Hrvatska – Čop Žarko, Hrvatska
  • Dame -45: Antolić Anja, Hrvatska – Tomljanović Sanja, Hrvatska
  • Dame 45+: Rosanda Krstinić-Gušćić, Rab, Hrvatska – Antolić Gordana, Hrvatska

 

Pobjednici i finalisti turnira parova:

  • Parovi G-45: Antolić Milan/Antolić Miljenko – Miliša Josip/Elezović Neven
  • Parovi G45+: Baletić Goran/Basta Josip – Ševerdija Dušan/Palenik Rastik

 

Turnir je održan po lijepom, ali i po dosta vrućem vremenu na teniskim terenima hotela Carolina i Imperial te na terenu obitelji Guščić.

 

Već uobičajeno, najmlađe kategorije su ponudile najatraktivniji tenis, uz najveći broj učesnika. U najbrojnijoj kategoriji, G35+ sa 16 tenisača, dominantan je bio Rabljanin Marko Prša.

 

Gledateljima najinteresantniji finalni susret je odigran u kategoriji 45+, gdje je Sandro Šanić nakon dobivenog prvog seta na kraju tijesno izgubio od Gorana Baletića u produženom tie-breaku koji se igra umjesto trećeg seta rezultatom: 5/7; 6/3; 10/5.

 

Starije kategorije su ove godine imale nešto manji broj učesnika pa su se njihove grupe odigravale po sistemu „Round robin“ odnosno svatko sa svakim. Ovdje su pobjede odnjeli Rabljani: u kategoriji 55+ Kruno Beg te u kategoriji 65+ Duje Ševerdija.

 

Obje kategorije Dama odigrane su u ugodnoj atmosferi teniskog terena obitelji Guščić. Kako to obično biva, prednost domaćeg terena je iskoristila Rosanda Krstinić-Gušćić ostvarivši još jedno prvo mjesto za TK Rab.

 

Odigrane su dvije kategorije parova; G-45 i G45+. Brojnija i teniskim mečevima najzanimljivija je bila kategorija mlađih parova. U neizvjesnom finalnom susretu Antolići (tata i sin) su sa 3/6; 6/4; 10/7 pobjedili Milišu i Elezovića. U finalu G45+ je Rabljanin Duje Ševerdija sa starim prijateljem ovog turnira i Raba, Palenik Rastikom iz Slovačke izgubio od Baletića i Baste.

 

Za subotnju večer je za natjecatelje i njihove pratnje organizirana ugodna večera uz more u Olive baru hotela Carolina koju je popratila zabavna tombola.

 

Nedjeljna finala su se odigrala na teniskim terenima hotela Imperial gdje su svi mogli dodatno uživati u hotelskoj gastronomskoj ponudi te hladnim i osvježavajućim napitcima Veritas wine bara.

 

Na kraju, organizator ovim putem upućuje čestitke najuspješnijoj familiji na ovogodišnjem turniru: Antolićima; tri prva mjesta i jedno drugo! 

 

Pregled svih rezultata se može pronaći na službenim stranicama HUT-a klikom OVDJE.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime