Home Sport 412 natjecatelja trčalo stazama 16. izdanja utrke Rab Island Trail

412 natjecatelja trčalo stazama 16. izdanja utrke Rab Island Trail

0
412 natjecatelja trčalo stazama 16. izdanja utrke Rab Island Trail

Foto: Foto: Petar Lupić i Marin Mušćo

 

Održane su utrke u tri kategorije. Na najdužoj Challenger trkačkoj ruti u okviru Rab Island Traila dugoj 23 kilometra pobjedu je odnio Ivan Kajfeš s vremenom 2:00:20h koji trči za Valamar Team iz Andore, šest minuta kasnije drugi je ciljem prošao Slovenac Matjaž Čuček član IPA kluba iz Ljubljane, dok je treći bio Riječanin Branimir Paškvan iz kluba Bulevard.

Rab danas oglas

 

Anamarija Grgurić ponovno na postolju

Među ženama na tron Challengera zasjela je Slovenka Tina Oberstar s vremenom 2:28:34h, druga je bila Rabljanka Anamarija Grgurić koja iz godine u godinu potvrđuje svoje vrhunske sportske domete, dok je broncu uzela Katja Rajačić iz kluba Torpedo runners.

 

Na trasi Active, koja obuhvaća stazu dugu 13 kilometara, prvi je na cilj stigao Ivan Budić u vremenu od 1:06:11h, Robert Mateković iz Zagorje Adventure Teama za Budićem je zaostao minutu i 20 sekundi, dok je treći bio Slovenac Boštjan Pintar. Pobjednica rapske Active trase među ženama je Natalija Mašera iz kluba AK Fit s vremenom 1:11:29h, Jasmina Sanković se plasirala na drugo mjesto s nešto manje od 18 minuta zaostatka za pobjednicom, dok je treće mjesto pripalo Katarini Kajić iz Zagorje Adventure Teama.

 

Ivan, Milan i Lena Mišić izvrsni na LIGHT utrci

Pobjednik najkraće staze Light duge 6 kilometara među dječacima je Ivan Vid Glavan iz AK Fit, drugi je bio član Trtiatlon kluba Rab Ivan Mišić, dok je treći bio njegov brat Milan Mišić. U konkurenciji djevojčica na Light stazi pobjedu je uzela Ella Dolenčić iz AK Borik, a da obitelj Mišić i Rabljani imaju još jedan razlog za slavlje pobrinula se Lena Mišić iz Triaton kluba Rab osvajanjem drugog mjesta, treća je bila Nika Dubrović iz AK Kvarner.

 

– “Drago nam je da smo 16. godinu zaredom mogli biti donaćini jedne od najdugovječnijih otočnih utrka u Hrvatskoj. Prekrasno vrijeme samo je doprinjelo jedinstvenom doživljaju Rab Island Traila. Ova utrka izvrsna je promocija bogate outdoor ponude koju umamo na otoku. Rijetko koja destinacija može na tako malom prostoru ponuditi takvu raznolikost krajolika, od pješčanih plaža, preko šumskih djelova Fruge i kamenih krajolika Kamenjaka duž Premužićevih staza. Vjerujemo kako će dobar dio sudionika koji su danas trčali rapsku utrku, ponovo posjetiti naš otok”, poručio je Marin Mušćo, direktor TZ Općine Lopar.

 

– “Sudjelovanjem na poznatoj utrci otoka Raba svi prisutni mogli su doživjeti predivno, avanturističko iskustvo na egzotičnim lokacijama trkačkih staza. Za sve sudionike pripremili smo i brojne druge aktivnosti te pogodnosti u kojima su, siguran sam, uživali”, izjavio je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

 

Od 412 natjecatelja koliko je startalo, njih 396 uspješno je završilo utrku čiju su i start i cilj bili na prekrasnoj Rajskoj plaži. Poslije utrke, proglašenje pobjednika odvijalo se na sunčanoj terasi San Marino Sunny Resorta by Valamar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime