Home Sport Boris Reinić i Aleksandar Tomić pobjednici 17. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Boris Reinić i Aleksandar Tomić pobjednici 17. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

0
Boris Reinić i Aleksandar Tomić pobjednici 17. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Foto: Foto: Ivica Hodak i ŠRK Dolin

 

U skladu s natjecateljskom satnicom organizatora ovog događanja, Športsko-ribolovnog kluba „Dolin“, u 8,30 sati brodom „Sardina“ iz rapske je luke isplovilo 30-ak članova obitelji i prijatelja stradalih Rabljana, praćenih s dvadesetak natjecateljskih plovila, pretežno glisera, a onda su u 9 sati, uz zvuke brodskih sirena, Marin Tonsa, sin stradalog Tomislava, i Maja Perčinić, kćerka stradalog Marjana, na pučini između otoka Raba i Paga položili vijence u more.

Rab danas oglas

 

 

Nakon minutom šutnje odane počasti četvorici rapskih podvodnih ribolovaca, natjecatelji su se uputili svojim poštama unutar lovne zone koja je obohvaćala područje oko Rt-a Lun na Pagu, s vanjskim otocima Dolfin i Laganj, te oko cijeloga otoka Raba.

 

Od 20 ekipa koje su se natjecale, njih 17 bilo je iz Hrvatske, dvije ekipe su stigle iz Crne Gore dok je jednu ekipu činila kombinacija podvodnih ribolovaca, jedan iz crnogorskog Tivta, a drugi iz Splita.

 

Natjecatelji su morali voditi računa da na vrijeme prekinu s ribolovom kako bi najkasnije u 15 sati uplovili u rapsku luku i predali ulov na službeno vaganje koje je na Trgu Municipium Arba potrajalo sve do 17,30 sati.

 

Ribarilo se po mirnom, toplom i sunčanom vremenu koje je, uz neupitnu vještinu podvodnih ribolovaca, omogućilo relativno bogat ulov. Ulovljeno je, naime, 95,60 kilograma ribe prve klase, čemu treba dodati 122,30 kilograma ulovljenih ugora.

 

Nagrade za najveću i najvrjedniju ribu otišle su domaćim podvodnim ribolovcima, članovima ŠRK Dolin iz Barbata. Najveći ulov, ugora teškog 13,6 kilograma, na rapsku rivu je donio Sebastijan Travaš, međutim, najvrjedniji ribu – Tabinju tešku 2,4 kilograma ulovio je prošlogodišnji ukupni pobjednik memorijala, Sanjin Stojnšek.

 

Aleksandar Tomić i Boris Reinić s pobjedničkim peharima u rukama

 

Pobjeda na ovogodišnjem Memorijalnom kupu „Četiri zvonika“ više nego zasluženo pripala je doajenu ovog sporta, nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske, rapskom zetu porijeklom sa Luna na otoku Pagu, dr. Borisu Reiniću i njegovom partneru Aleksandru Tomiću, članovima riječkog „Lubena“. Oni su na prvo mjesto zasjeli s osvojenih premoćnih 22.732 boda.

 

Drugo mjesto, s osvojenih 18.756 bodova, pripalo je ranije spomenutoj crnogorsko-splitskoj kombinaciji koju su činili član „Galeba“ iz crnogorskog Tivta Nikša Miljanić i Splićanin Ivan Šućur.

 

Natjecateljski dvojac Dario Babić i Davor Tomaić, također članovi riječkog „Lubena“ sa osvojenih 18.606 bodova osvojio je treće mjesto.

 

Čestitke svim natjecateljima!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime