logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 12:26

Održano 1. kolo Kros duatlon lige Rab 2022. - iduće na rasporedu 5.11.2022.

Napisao/la Iva Kurelić
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U subotu 15.10. održano je 1. kolo treće po redu Kros duatlon lige u organizaciji Triatlon kluba Rab i Biciklističkog kluba Mag. Predivno sunčano i toplo vrijeme okupilo je dvadesetak natjecatelja na poluotoku Frkanju.

 

Ove godine uvedena je dodatna kategorija za najmlađe natjecatelje, pa su utrke za djecu podijeljene u kategorije U7, U9 i U11, a svi stariji od 12 godina sudjeluju u utrci Kros duatlona za sve.

 

Rezultati po kategorijama

Prva na rasporedu sa startom u 10 sati bila je utrka mini duatlona za najmlađe (2015. godište i mlađi). Stazu koja se sastojala od 250m trčanja, 750m vožnje bicikle i 125m trčanja, najbrže je odradio Frane Marijan ispred Roka Savija. Najbrža djevojčica bila je Eva Bulat ujedno i najmlađa natjecateljica (2017.) ispred Nike Kaloćira i Korine Karavlah.

 

Nakon najmlađih startala je kategorija U9 (500m trčanje, 1,5km bicikla, 250m trčanje). Utrku su najbrže odradili već iskusni triatlonci Leonardo Kaloćira i Mia Dumičić. Drugi su bili Jakov Đurić i Anja Belamarić ispred Eve Elize Perić i Maris Javoran kojima je ovo bilo prvo duatlon iskustvo.

 

U 11 sati startala je utrka Kros duatona za sve, ove godine s nešto kraćim dionicama. Natjecatelji su trčali 2 kruga ukupne udaljenosti 2 km, zatim vozili biciklu 11 km i za kraj otrčali još 1km prije prolaska kroz cilj. Sve to najbrže je odradio Ivan Ćuća-Žentil za 43:40 min četiri sekunde ispred Ana Marije Grgurić, drugi su bili Iva Kurelić i Slavko Ribarić ispred Gabriele Blagdan Đurić i Dominike Domijan Peran.

 

 

Još nije kasno za priključivanje u ligu

Liga se sastoji od ukupno 4 kola, a sljedeće je na rasporedu za 3 tjedna u subotu 5.11.. Za ukupni plasman boduju se najbolja 2 vremena od moguća 4, tako da svi koji su radi drugih obaveza propustili 1. kolo još se stignu priključiti i skupiti bodove.

 

2. kolo donosi i kategoriju štafete

Kako bi privukli što veći broj ljudi, od sljedećeg kola uvodimo kategoriju štafete na distanci Kros duatlona za sve. Za sve koji misle da ne mogu utrku odraditi sami, mogu je odraditi u paru. Kako? Jednostavno…. Prvi član trči 2km zatim predaje startni broj biciklistu, čeka da drugi član odradi biciklistički dio, zatim trči 1km i prolazi kroz cilj.

Pročitano 812 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1