Home Sport Na Rabu održana prva utrka Kupa Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzraste

Na Rabu održana prva utrka Kupa Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzraste

0
Na Rabu održana prva utrka Kupa Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzraste

Foto: Foto: Ivica Hodak

Ujutro se, prilikom službenog otvaranja natjecanja, mladim natjecateljima, njihovim trenerima i posebnim gostima; Marku Ćurkoviću, predsjedniku Hrvatskog kajakaškog saveza i Branku Lovriću, tajniku Europske kajakaške asocijacije – obratio i pozdravio ih u ime službeno odsutnog gradonačelnika Raba, njegov zamjenik Denis Deželjin, koji je i službeno proglasio otvorenim ovo natjecanje.

Održano je čak 26 utrka, od čega je šest bilo izlučnih, jedna izvan konkurencije i 19 finalnih. Kombinacija dobre organizacije i izuzetno lijepog vremena omogućila je većem broju mladih natjecatelja da se nakon završenih utrka, možda i prvi puta ove godine okupaju u moru, a točno u 13 sati krenula je s ceremonijom objavljivanja rezultata s podijelom medalja za prva, druga i treća mjesta, uz napomenu da su medalju dobili i mladi polaznici Škole kajaka plasirani nakon trećeg mjesta.

U finalnim utrkama pobjedili su:

  • u kategoriji mlađih kadeta u MK-1 na 1000 metara prvo je mjesto osvojio Luka Lipovac iz „Olimpika“, drugi je bio Luka Krstić član „Jaruna“, a treće mjesto pripalo je Mati Cvitanoviću članu „Mračaja“ iz Runovića.
  • u kategoriji mlađih juniorki u MK-1 poredak je bio; Sara Čubrilo iz „Olimpika“ prva, Rabljanka Dona Keko druga i Natali Pavlešin iz „Olimpika“ treća.
  • također u utrci MK-1 na 1000 metara kod mlađih juniora poredak je bio sljedeći; Alen Bezić iz „Olimpika“ prvi, Samuel Lucić iz Hrvatske Kostajnice drugi i Ivan Martić iz Oriolika treći.
  • kod mlađih kadetkinja u MK-1 na 1000 metara prva tri mjesta osvojile su: Hana Solomun i Leona Bužimkić, obje iz Hrvatske Kostajnice i Ivona Čubrilo iz „Olimpika“.
  • u K-1 kadeta na 1000 metara prva tri mjesta pripala su; Davidu Aračiću i Mihaelu Galetoviću, obojica iz „Olimpika“ i Rabljaninu Nikoli Šurlini.
  • u C-1 kadeta na 1000 metara prva tri mjesta osvojili su: Darko Erceg iz „Marsonije“, Kristijan Katanić i Gabrijel Jagodar, oba iz „Oriolika“.
  • u K-2 mlađih juniora na 1000 metara prva tri mjesta pripala su Antoniu Plačkoviću i Samuelu Luciću iz Hrvatske Kostajnice, Alenu Duraku i Alenu Neziću iz „Olimpika“ i Stjepanu Šariću i Filipu Burgeru iz „Jaruna“.
  • u MK-2 mlađih kadeta na 1000 metara prva tri mjesta osvojili su; Luka Lipovac i Gabrijel Jelinić iz „Olimpika“, Ivan Lešina i Mijo Lešina iz „Mračaja“ i Rabljani Niko Vidas i David Blagdan.
  • kod kadetkinja u K-1 na 1000 metara prva tri mjesta osvojile su; Leona Pavlešin iz „Olimpika“ te Rabljanke Rea Grozdanić i Tereza Grgurič.
  • u MK-1 iz Škole kajaka za djevojčice na 1000 metara prva tri mjesta osvojile su; Dora Opačak iz „Marsonije“, Barbara Galetović iz „Olimpika“ i Rabljanka Nika Tadić.
  • kod mlađih juniora u C-1 na 1000 metara prva tri mjesta pripala su; Marku Frančeski-u iz „Marsonije“, Rafaelu Kolundžiću iz „Oriolika“ i Gabrijelu Babiću iz „Marsonije“.
  • u utrci kadetkinja u K-2 na 1000 metara prva dva mjesta pripala su Rabljankama Matei Kordić i Rei Grozdanić, te Terezi Grgurić i Mii Pereza dok je treće mjesto pripalo dvojcu „Oriolika“ Rebeki Matok i Leonardi Klarić.
  • u Školi kajaka za dječake u K-1 na 1000 metara prva tri mjesta osvojili su: Luka Račić iz Hrvatske Kostajnice, Ivan Krstić iz „Jaruna“ i Benedikt Kolundžić iz „Oriolika“.
  • MK-2 mlađih kadetkinja na 1000 metara prve su bile Gabrijela Lenac i Hana Solomun iz Hrvatske Kostajnice, deugo mjesto osvojile su Ivona Čubrilo i Antonela Orkić iz „Olimpika“ dok je treće mjesto pripalo Samanthi Prozorac i Nataliji Katanić iz „Oriolika“.
  • kod kadeta u K – 2 na 1000 metara Mihael Galetović i David Aračić iz „Olimpika“ osvojili su prvo, Rabljani Nikola Šurlina i Ivan Deželjin drugo, dok je treće mjesto pripalo Marinu Jeliniću i Noi Jukiću iz „Olimpika“.
  • kod mlađih juniorki u K-1 na 200 metara poredak je bio; Sara Čubrilo iz „Olimpika“ prva, Rabljanka Dona Keko druga i Ana Kundio iz „Mračaja“ treća.
  • u kategoriji mlađih juniora u K-1 na 200 metara prva tri mjesta osvojili su: Alen Durak iz „Olimpika“, Samuel Lucić iz Hrvatske Kostajnice i Ivan Martić iz „Oriloka“ .
  • prva tri mjesta u kategoriji mlađih juniora u C-1 na 200 metara osvojili su: Marko Frančeski i Gabrijel Babić, oba iz Marsonije i Rafael Kolundžić iz „Oriolika“.
  • u utrci mlađih juniora u K-2 na 200 metara prva tri mjesta pripala su; Alenu Duraku i Alenu Neziću iz „Olimpika“, Samuelu Luciću i Antoniu Plačkoviću iz Hrvatske Kostajnice te Stjepanu Šariću i Filipu Burgeru iz „Jaruna“.
Rab danas oglas

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime