logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

U Loparu je jučer održana 14. sjednica Općinskog vijeća koju je obilježila na trenutke žučna rasprava troje vijećnika kluba MODES-a, Olivera Pičuljana, Albine Andreškić i Joška Matahlije, s načelnikom Zdenkom Jakucom i predsjednikom OV Damirom Paparićem, a koja se povela o zadnjoj točki dnevnog reda - Prijedlogu donošenja Zaključka na provedbu postupka davanja koncesije za gospodarsko korištenje dijela Rajske plaže.

U Noći muzeja prvi puta svoja su vrata otvorili i vlasnici izložbenog prostora “Ive i Anica” u Loparu. Osim na prirodnim ljepotama Lopara i ostatka Raba, čiji motivi dominiraju na izloženim slikama iz kolekcije Andreškić nastalima u suradnji s brojnim hrvatskim i inozemnim slikarima, fokus je ovoga puta bio na tradiciji, naravno, onoj Loparskoj.

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Loparu te paljenjem svijeća na posljednjim počivalištima umrlih loparskih branitelja, jučer je u poslijepodnevnim satima započelo obilježavanje DANA BRANITELJA OPĆINE LOPAR.

U prostoru školskog BIC-a jučer je u poslijepodnevnim satima održan program dobrodošlice za međunarodne partnere OŠ Ivana Rabljanina Rab u Erasmus+ projektu “Every move counts”. Oni su naime, unatoč orkanskoj buri i višednevnoj prometnoj izolaciji otoka, u ponedjeljak ipak sretno stigli na ciljano odredište iz svojih matičnih država; Njemačke, Italije, Šanjolske, Ujedinjenog kraljevstva i Finske, a na otoku Rabu boravit će kroz predstojeći tjedan do 28. siječnja.

Baš kao što je vremenskom prognozom bilo i najavljivano od petka navečer (20.1.2023.) u priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima, koja je, uz brojne druge linije diljem obale, prekinula i obje trajektne linije koje povezuju otok Rab s kopnom (Mišnjak-Stinica i Lopar-Valbiska), te katamaransku liniju Rijeka-Rab-Novalja.

Od 14. do 22. siječnja 2023. u Stuttgartu se odvija najveći svjetski javni sajam turizma i slobodnog vremena u Europi - Stuttgart CMT 2023, koji je nakon dvije godine pauze uzrokovane koronom ponovno zasjao u punom sjaju.

U nedjelju 15. siječnja u Sisku je, u organizaciji Biciklističkog kluba Roda, održano Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu. Najbolji biciklisti iz Hrvatske odmjerili su snage u Šumici po blatnoj, skliskoj i tehnički zahtjevnoj stazi kružnog tipa, a rapski dvojac, otac i sin Jadran i Ian Peran odvozio je još jednu TOP utrku.

Početkom listopada 2022. godine započeli su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji i sanaciji obale u luci Rab, jedne od najvećih investicija Županijske lučke uprave Rab od njezinog osnutka.

Gradsko društvo Crvenog križa Rab organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u ponedjeljak 16. siječnja 2023. u prostorijama društva (na adresi Banjol 20 - iza Doma za starije).

Kako doznajemo od predsjednice Udruge turističkih vodiča Rab, Romane Crnić, u nedjelju 15. siječnja 2023., s početkom u 12:00 sati, nakon poduže pandemijske pauze, bit će nastavljen lijep običaj održavanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, kojeg ova udruga organizira još od 2018. godine.

Stranica 1 od 123

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1