logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisalo je 9. srpnja 2020. sedmi natječaj za književnu nagradu "Zvonko", potragu za najboljim neobjavljenim proznim rukopisom za djecu i mlade do 70 kartica. U izdavačkom sustavu, opterećenom objavljivanjem samo komercijalnih i lektirnih naslova, rijetko se pružaju prigode neafirmiranim kreativcima, pa nas je to ponukalo da upravo njima posvetimo natječaj koji evocira uspomenu na našeg prerano preminulog kolegu Zvonka Todorovskog.
Od Tehničke službe Vrela d.o.o. primili smo obavijest da je danas (1. listopada 2020.) na glavnom vodoopskrbnom cjevovodu došlo do prekida vodoopskrbe na području Palita, od restorana Nada do pansiona Tamaris zbog kojega će korisnici biti bez opskrbe pitkom vodom do 12:00 sati.
Srijeda, 30 Rujan 2020 07:38

Na Rabu obilježen Dan Hrvatske policije

Autor:
Povodom Dana Hrvatske policije i njihova zaštitnika Sv. Mihovila, 29. rujna 2020. godine, djelatnici Policijske postaje Rab i članovi Udruge umirovljenika MUP-a Rab, na središnjem križu gradskog groblja i u spomen parku Boškopini položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule i preminule pripadnike MUP-a. Pored djelatnika Policijske postaje Rab i članova Udruge, polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovali su i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić te zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik…
Uslijed poteškoća s mobilnom i fiksnom telekominikacijskom mrežom vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar privremeno su dostupni preko Županijskog vatrogasnog operativnog centra na tel.: 091-480-1150 / 091-480-1151
Na dojavu Zvonimira Zajeca, dr. med., voditelja ispostave Rab ZZHM, zbog nastalih poteškoća u fiksnim i mobilnim telekomunikacijama, objavljujemo brojeve telefona za kontakt u slučaju potrebe za intervencijom Hitne medicinske službe.
Još jedan prekrasan dan za rapski sport u kojem su članovi Karate kluba RAB-ENPI iznova dokazali što i koliko mogu!
Upravo na datumskom ulasku u jesen, priroda je i na Rabu prvim snažnijim nevremenom odlučila dokinuti osjet produženog ljeta. 
MNK Rab odigrao je svoju prvu utakmicu u novoj natjecateljskoj sezoni 2. HMNL Zapad i prvu nakon više od 6 mjeseci neigranja zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Zbog navedene situacije ovoj utakmici nisu mogli prisustvovati gledatelji osim nekolicine predstavnika klubova. Ipak, i u toj čudnoj i pomalo sumornoj atmosferi MNK Rab i MNK Marof odigrali su jednu napetu, zanimljivu i rezultatski neizvjesnu utakmicu.
U ponedjeljak 21. rujna na blagdan sv. Mateja, apostola i evanđeliste zaštitnika župe, u Mundanijama je proslavljena visoka 650. obljetnica od prvog spomena imena mjesta Mundanije i to u povezanosti s prorokom sv. Ilijom. 
Stranica 1 od 272

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1