logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Gradska organizacija SDP-a Rab na unutarstranačkim izborima održanima u mjesecu studenome prošle godine izabrala je novo vodstvo u kojem je za predsjednika izabran Josip Ivić - Lero, za potpredsjednike Damir Brusić i Ivana Stojanova, a u gradski su odbor ušli: Nenad Debelić, Dario Žic, Željko Guščić, Ivica Lupić, Zdenko Antešić, Mirna Tomulić-Holjar, Milan Dudić, Milan Beg i Kristina Jelen.  U nastojanju da sa svojim novim politikama i novim načinom rada budu dostupniji građanstvu, odlučili su…
U utorak, 31. siječnja 2023., zbog radova u niskonaponskoj mreži, bez struje će biti područje BARBATA na Rabu i to kućni brojevi: 
Nakon dvije pandemijske godine, u petak 27. siječnja 2023., s početkom u 19h, u Velikoj vijećnici Grada Raba u normaliziranim okolnostima održana je Skupština Triatlon kluba Rab kluba koja je ponovno na jednom mjestu okupila članove i prijatelje ovog izuzetno aktivnog kluba.
Kad se promišlja o kršćanskoj vjeri i politici, promišlja se o čitavom nizu odnosa. Riječ je o pravnom odnosu Crkve prema državnim vlastima, ali i o idejama čiji promicatelji kroz njih žele utjecati na odluke državnih tijela. Može se govoriti o angažmanu pojedinog kršćanina u društvenim pokretima i političkim strankama, ali i o odnosu političkih stranaka prema Crkvi i idejama utemeljenim na kršćanskoj socijalnoj etici.
 Dječji vrtić "Pahuljica" ove je godine nositelj dva Erasmus+ projekta. Manji projekt, u katergoriji malih partnerstva (KA2), pod nazivom Careful kids, započet će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. realizacijom prve mobilnosti u Grčkoj, točnije u Ateni. 
U Noći muzeja prvi puta svoja su vrata otvorili i vlasnici izložbenog prostora “Ive i Anica” u Loparu. Osim na prirodnim ljepotama Lopara i ostatka Raba, čiji motivi dominiraju na izloženim slikama iz kolekcije Andreškić nastalima u suradnji s brojnim hrvatskim i inozemnim slikarima, fokus je ovoga puta bio na tradiciji, naravno, onoj Loparskoj.
Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Loparu te paljenjem svijeća na posljednjim počivalištima umrlih loparskih branitelja, jučer je u poslijepodnevnim satima započelo obilježavanje DANA BRANITELJA OPĆINE LOPAR.
Danas je u dvorani Penkala hotela Movenpick u Zagrebu održana završna manifestacija projekta NajAdvent u organizaciji Večernjeg lista na kojoj su službeno dodijeljene nagrade najboljima u 2022. godini.
Iako je jaka bura u Velebitskom kanalu u jučerašnjim kasnim večernjim satima i danas ujutro natjerala trajekte Rapske plovidbe i Jadrolinije da se privežu i time onemogućila dolazak na otok stručne suradnice na projektu Rab Archaeological Traces, dr. sc. Ane Konestre s Instituta za Arheologiju, ovaj dio programa se ipak održao.
Stranica 1 od 415

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1