logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Zbog povoljnije epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite RH donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.
Ove godine će se u Republici Hrvatskoj proslaviti 80. obljetnica početka antifašističke borbe na teritoriju današnje Hrvatske pa tim povodom nije na odmet podsjetiti na čemu se zasniva obilježabanja ovoga datuma:
Delegacija Grada Raba predvođena gradonačelnikom Nikolom Grgurićem jutros je u 8:00 sati, uoči Dana antifašističke borbe, položila vijenac i zapalila svijeću, te minutom šutnje odala počast svim poginulim i umrlim Rabljanima koji su svoje živote ugradili u slobodu Hrvatske tijekom antifašističke borbe i Domovinskog rata. Petnaestak minuta kasnije vjenac je položen i u Spomen parku „Boškopini“ kod spomenika Rabljanima palima u NOB-u.
U sklopu projekta Rab Archaeological (T)races u subotu, 19.6. održana je edukativna šetnja, odnosno poludnevni izlet prvim dijelim poučne staze Capo Fronte.
Nakon što su se u dvorani Zimskog kina Rab okupili svi izabrani vijećnici i po prihvaćanju predloženog dnevnog reda, novoizabrana predsjednica Mandatne komisije Kristina Dundović podnijela je Izvješće o provedenim izborima.
Obavještavamo Vas da je dana 17.06.2021. godine LAGUR Tramuntana (u daljnjem tekstu FLAG) objavio dva FLAG natječaja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Tramuntana za razdoblje 2014. – 2020. (u daljnjem tekstu LRSR): 6. FLAG natječaj za Mjeru 2.A.1. “Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja” i 7. FLAG natječaj za Mjeru 1.B.1. “Radionice za ribarska plovila, opremu i alate”.
Kako doznajemo iz HEP ODS-a, na Rabu će, u petak 18. lipnja 2021., zbog radova u niskonaponskoj mreži, bez struje biti:
Iz Gradske knjižnice Rab obavještavaju cijenjene korisnike da je od ponedjeljka, 21. lipnja 202. godine knjižnica otvorena prema prilagođenom i skraćenom ljetnom rasporedu radnog vremena.
Danas je gradonačelnik Nikola Grgurić i službeno preuzeo ključeve prostora bivše „Štampe“ (dio zgrade pored trgovine DM) nakon što je ranije s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom potpisao Ugovor kojim se nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske daje na uporabu Gradu Rabu u svrhu smještaja Gradske knjižnice.
Stranica 1 od 312

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1