logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Projekt "Be True, Do Not Bully!" odobren je od Agencije za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore Agencije koordinatora ovog projekta iz Italije. Nositelj je projekta Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell' Asilo iz Italije, a partneri su Sehut Kazim Esmer Ilkokulu iz Turske, Ceip pou de la Muntanya iz Španjolske, Des Primary private Company iz Grčke i naša škola - OŠ Ivana Rabljanina Rab, kao predstavnica Hrvatske.
U nedjelju, 5. prosinca 2021., u crkvi sv. Katarine u gradu Rabu, otvorena je tematska izložba "ZIMSKA SONATA" umjetničkih radova vrijednih članova Udruge ULIKS.
U ponedjeljak 6. prosinca u 64. godini života, 33. godini redovničkih zavjeta i 20. godini opatičke službe ovozemaljski dom zamijenila je onim nebeskim časna majka opatica Marija Marina Škunca.
Bura je danas spriječila tradicionalnu plovidbu okićenih brodica iz Lopara, ali i iz ostalih mjesta na otoku, prema Sorinju gdje je u 10,00 sati u zavjetnoj crkvici sv. Nikole, za vjernike koji su tamo ipak stigli kopnenim putem, vlč. Božidar Volarić služio sv. misu povodom blagdana sveca zaštitnika djece i pomoraca.
Kako doznajemo iz HEP ODS-a, na Rabu će, u utorak 7. 12. 2021., zbog radova u niskonaponskoj mreži, bez struje biti:
Zna Sveti Nikola koliko je važno sačuvati zdravlje i zna kako u tome ima saveznike koji su uvijek spremni pomoći. Zadužio je on svojom milošću svu djecu i nas odrasle u kojima se skrivaju djeca, a izađu točno onda kad treba, kad odrasli više ne mogu sami.
Druga nedjelja Došašća ujedno je i "Nedjelja ljubavi" kada vjernici katoličke crkve pale drugu adventsku svijeću kako bi u srcima zasvijetlila radost, mir i ljubav koju donosi Isus Krist u Betlehemskoj štalici.
Subotnjim premijernim izdanjem regate tradicijskih i ostalih plovila na vesla i jedra "Sv. Nikola" u organizaciji Udruge pomorskih kapetana otoka Raba na Rabu je započelo obilježavanje blagdana sveca zaštitnika djece, pomoraca i ribara.
Kako doznajemo od direktora rapskog brodara Rapske plovidbe d.d., Dragana Andrića, ni ove se godine poradi pandemije bolesti COVID-19, baš kao ni lani, na veliki pomorački blagdan Svetog Nikole, u ponedjeljak 6. prosinca, neće održati dugogodišnje obilježavanje koje je Rapska plovidba s drugim organizatorima započela u tada obnovljenoj crkvici Sv. Nikole u gradu Rabu još 1994. godine.
Stranica 1 od 338

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1