Home Vijesti Otok Rab na dobrom putu do dvomilijuntnog turističkog noćenja!

Otok Rab na dobrom putu do dvomilijuntnog turističkog noćenja!

0
Otok Rab na dobrom putu do dvomilijuntnog turističkog noćenja!

Foto: Foto: Ivica Hodak

Obzirom na turističke pokazatelje, naglasila su oba direktora, moguće je u ovoj godini očekivati – prvi puta nakon prijeratne turističke 1989. – ostvarenje od dva milijuna turističkih noćenja.

U ovom trenutku Rab i Lopar bilježe jednako, 16 postotno povećanje broja gostiju

U ovom trenutku, kazuje statistika, na području koje pokriva TZG boravi 18.851, a na području TZO 9.776 gostiju i, što je posebno zanimljivo, to je u obje turističke zajednice za 16% više gostiju u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Zbrojeno, treba reći da na otoku u ovom trenutku boravi gotovo 29 tisuća turista. I kod jednih i kod drugih i dalje su tradicionalno najbrojniji Nijemci, slijede ih Austrijanci dok su se na trećem mjestu s udjelom od 11%, što se tiče prvih sedam ovogodišnjih mjeseci, našli Slovenci. I dalje su brojni gosti iz Italije, Mađarske, Češke između kojih su se ove godine „ugurali“ u značajnijem broju i domaći gosti.

Početkom kolovoza 12% više turističkih noćenja u odnosu na lani

Rab danas oglas

Inače, zaključno s drugim kolovozom na otoku je ostvareno 1,121.473 ili 12% više turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu, pa upravo taj podatak upućuje na izrečenu optimističnu prognozu da bi se ove godine moglo konačno ostvariti dva milijuna turističkih noćenja.

Na otoku je samo u srpnju ostvareno 92.873 dolazaka turista, što je za čak 18% više u odnosu na prošlogodišnji srpanj.

Rapski plus u postocima bolji od onog na razini čitave Županije

I na kraju valja spomenuti da je postotak ostvarenih turističkih noćenja na Rabu u prvih sedam mjeseci ove godine bolji od ukupnog povećanja na razini Županije. Županijsko povećanje u odnosu na 2015. iznosi 14, a rapsko 17%.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime