Home Vijesti Aplauzi za spremnost vatrogasaca DVD-a Rab i Lopar

Aplauzi za spremnost vatrogasaca DVD-a Rab i Lopar

0
Aplauzi za spremnost vatrogasaca DVD-a Rab i Lopar

Foto: RabDanas

Za prvu vježbu vatrogasni se kamion s uključenim sirenama i rotacijskim svjetlima zaustavio pored „oštećenog“ vozila, a iz njega su iskočili izvrsno opremljeni vatrogasci koji su „ozlijeđenog“ u kratkom roku izvukli iz olupine. Koristili su razne alate za uklanjanje stakala te vrlo snažna pneumatska kliješta kojima su razrezali vrata i karoseriju automobila, pretvorivši ga u trenu u kabriolet.

Naredne dvije vježbe imale su edukativni karakter za sve one koji su se okupili oko rapskih vatrogasaca. Djeca koja su bila najbrojnija s posebnim su zanimanjem slušale što su im govorili vatrogasni zapovjednici i doznali kako se zapaljeno ulje nikada nesmije gasiti vodom i na koji se način koristi vatrogasni aparat. Vidjeli su i koliko je sigurna plinska boca prilikom zapaljenja.

Rab danas oglas

Posebno je atraktivna bila vježba spašavanja unesrećenih uz pomoć uskočnog zračnog jastuka i uz pomoć ručno izrađene žičare za spašavanje osoba s visine.

Pored toga djeca su uživala u razgledavanju izložene vatrogasne opreme i vozila. Baš kao što smo bili i najavili, bilo je zanimljivo, atraktivno i poučno!

Još jednom velika pohvala svim rapskim vatrogascima, posebno na njihovoj spremnosti da svoja znanja podjele s najmlađima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime