Home Vijesti Hidroavioni ECA-a, nakon natpisa u medijima, privremeno prizemljeni

Hidroavioni ECA-a, nakon natpisa u medijima, privremeno prizemljeni

0
Hidroavioni ECA-a, nakon natpisa u medijima, privremeno prizemljeni

Foto: RabDanas

Prema neslužbenim informacijama, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo naredila je prizemljenje flote te će avioni biti upućeni u Švicarsku radi provjere ispravnosti.

Kako prenosi Index.hr, iz kompanije su dobili informaciju da je atmosfera tamo prilično dramatična, a vlasnik, iako je prema raspoloživim informacijama mjesecima određivao sve postupke, već je pronašao krivca, te sve svalio na šefa održavanja, čime priznaje ozbiljne sigurnosne probleme. Optužio je šefa održavanja čak i za probleme osoblja s alkoholom.

Rab danas oglas

No, prema raspoloživim informacijama, kako tvrde novinari Index-a, upravo je vlasnik kompanije taj koji nije reagirao na prijave djelatnika.

Putnicima koji imaju rezervirane karte ECA šalje obavijesti da su letovi otkazani, a avioni bi, kako doznajemo, trebali biti prizemljeni najmanje četiri dana.

Tri od ukupno četiri aviona Twin Otter kojim se prevoze putnici u vlasništvu su švicarske kompanije RUAG koja se bavi širokim spektrom poslova na području avijacije, a ECA ih je od njih nabavila putem leasing ugovora. RUAG osim što je vlasnik aviona, na njima radi i godišnje generalne servise.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime