Home Vijesti Prijam za Kajak klub “Rab ’83” / Sportsko-odgojna dimenzija izuzetno uspješnog kluba koji stvara vrsne ljude i sportaše

Prijam za Kajak klub “Rab ’83” / Sportsko-odgojna dimenzija izuzetno uspješnog kluba koji stvara vrsne ljude i sportaše

0
Prijam za Kajak klub “Rab ’83” / Sportsko-odgojna dimenzija izuzetno uspješnog kluba koji stvara vrsne ljude i sportaše

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Simpatično je bilo čuti kako se predsjednica kluba, bivša uspješna kajakašica, Marina Grgurić, najprije u ime kluba zahvalila gradonačelniku (svojem suprugu), na prijmu. Kazala je zatim kako su doista generacije i generacije sjajnih kajakašica i kajakaša prošle kroz ovaj klub, te da je ova generacija koja trenutno nastupa u čamcima Kajak kluba „Rab ’83“ također iznimno uspješna, a ove su se godine s vrlo dobrim rezultatima posebno iskazali kadeti. Marina Grgurić je s ponosom podsjetila na činjenicu da je KK “Rab ’83” jedini kajakaški klub na moru koji uspješno parira najjačim klubovima u Hrvatskoj i da Hrvatski kajakaški savez bez Kajak kluba „Rab ’83“ ne bi bio ono što jest.

Zanimljivo je i to da je Kajak klub „Rab 1983“ jedini klub u Hrvatskoj na moru i jedini koji na svim rukovodećim mjestima ima žene. Podsjetimo, predsjednica kluba je Marina Grgurić, tajnica Josipa Rubinić i trenerica Sanja Grozdanić, a često im kao pomoćna trenerica uskoči Mirjana Kordić Makaus. Sve osim Josipe bivše su kajakašice iz “Ljubove škole” i sve su ujedno vozači koji razvoze djecu po natjecanjima.

Rab danas oglas

Gospodin Pičuljan spomenuo je i to da je i ova današnja generacija darovitih kajakaša uskraćena, u odnosu na konkurenciju, prvenstveno u kvaliteti čamaca koje voze. Te dvije trećine duljine čamca, izgubljenih zbog njihove zastarjelosti, u regatama znači jako mnogo. No tome unatoč, zahvaljujući skrbi samih kajakašica i kajakaša, na čemu nam zavide svi klubovi, naši čamci izgledaju najočuvanije, a klub postiže izvrsne rezultate. I ove su godine postigli jako dobre rezultate, no oni uvijek mogu biti bolji, kazao je u maniri iskusnog kajakaša i trenera gospodin Ljubo Pičuljan.

Na to se odmah nadovezao gradonačelnik Grgurić, čestitavši najprije svima na ostvarenim uspjesima i brojnim medaljama u ovoj, ali i kroz sve godine postojanja kluba. Posebne čestitke na svemu što je ovaj klub učinio u promicanju sporta, ali i otoka Raba u cjelini, idu gospodinu Pičuljanu, a Grad Rab će već iznaći načina da pomogne u nabavci novih čamaca kakve ovakvi mladi sportaši, najbolji ambasadori Raba, i zaslužuju. Ipak, dodao je Grgurić, možda ove poteškoće s kojima se naše kajakašice i kajakaši susreću, poput treniranja u morskim uvjetima, ili u zastarjelim čamcima, njima daju neki dodatni motiv za onaj presudni napor više koji naše natjecatelje čini bolje pripremljenima i uspješnijima od mnogih koji treniraju u idealnim uvjetima.

Izvrsne rezultate s ovogodišnjeg Državnog prvenstva pokušala je nabrojati, uz pomoć ne pretjerano pričljivih kajakašica i kajakaša, trenerica Sanja Grozdanić, pa ih donosimo redom:

1000 m

  • k-1 kadeti – Nikola Šurlina  2. mjesto
  • k-2 kadeti – Nikola Šurlina i Ivan Deželjin 2. mjesto
  • k-1 kadetkinje – Rea Grozdanić 2.¸mjesto
  • k-2 kadetkinje – Mia Pereza i Tereza Grgurić 2. mjesto / Rea Grozdanić i Matea Kordić 3. mjesto
  • k-2 juniorke – Martina Popić i Donna Keko 1. mjesto
  • k-4 kadetkinje – Matea Kordić, Tereza Grgurić, Mia Pereza i Rea Grozdanić 1. mjesto / Renee Tkalec, Ana Kaštelan, Željana Dumičić i Ivona Perčinić 4. mjesto

500 m

  • k-1 kadeti – Nikola Šurlina 2. mjesto
  • k-2 kadeti – Nikola Šurlina i Ivan Deželjin 3. mjesto
  • k-1 kadetkinje – Rea Grozdanić 3. mjesto
  • k-2 kadetkinje – Rea Grozdanić i Matea Kordić 2. mjesto / Mia Pereza i Tereza Grgurić 3. mjesto
  • k-2 juniorke- Martina Popić i Donna Keko 1. mjesto
  • k-4 kadetkinje- Matea Kordić, Tereza Grgurić, Mia Pereza i Rea Grozdanić 1. mjesto / Renee Tkalec, Ana Kaštelan, Željana Dumičić i Ivona Perčinić 4. mjesto

200 m 

  • k-2 juniorke- Martina Popić i Donna Keko 2. mjesto 

U kategoriji kadeta osvojili smo ukupno drugo mjesto što sam istaknula kao stvarno velik rezultat obzirom da je prvo mjesto osvojio kajak kanu klub Olimpik koji je već godinama najjači klub u Hrvatskoj te je iznjedrio svjetske i europske prvake, zaključila je Grozdanić.

Državno prvenstvo samo je jedno u nizu natjecanja koja su rapski kajakaši prošli i na kojima mahom postižu sjajne rezultate. Od prošle godine, kazala je dugogodišnja tajnica kluba Josipa Rubinić, nakon nekoliko težih godina za klub, vratili smo održavanje regata i na Rab, a ove i prošle godine organizirali smo i prve sezonske utrke Kupa Republike Hrvatske za kadete i mlađe juniore. Prve zato što se svake godine održe 4 kup regate, a na Rabu, u prelijepoj Uvali sv. Eufemije, započinju.

Iza svega toga je predan rad i trud gdje se svi zajedno trudimo, rekla je trenerica Sanja Grozdanić i dodala, a ono što pored sportskog duha u našem klubu njegujemo je odgojna komponenta, čime nastojimo da djeca budu dio tima, da brinu jedni za druge, da si pomažu, da brinu o klupskoj opremi, klupskim prostorijama koje posve sami čiste i održavaju.

Zanimljivo je i to da je Kajak klub „Rab 1983“ jedini klub u Hrvatskoj na moru i jedini koji na svim rukovodećim mjestima ima žene. Podsjetimo, predsjednica kluba je Marina Grgurić, tajnica Josipa Rubinić i trenerica Sanja Grozdanić, a često im kao pomoćna trenerica uskoči Mirjana Kordić Makaus. Sve osim Josipe bivše su kajakašice iz “Ljubove škole” i sve su ujedno vozači koji razvoze djecu po natjecanjima.

U kajakaškom svijetu već smo dugo godina važni i priznati što je prvenstveno zasluga trenera Ljuba Pičuljana, a velika je stvar, kazala nam je Sanja, što je svoje znanje i entuzijazam prenio na nas koje danas vodimo klub, to je ključ uspjeha ovog kluba. Nadam se da ćemo i mi, poput Ljuba, znati odgojit generacije koje će nas naslijediti.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime