logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 17 Listopad 2016 12:28

Butkovićev susret s rapskim osnovcima kao prekrasna uvertira za sutrašnju promociju "Borninog vremeplova"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Butkovićev susret s rapskim osnovcima kao prekrasna uvertira za sutrašnju promociju "Borninog vremeplova" Foto: Hrvoje Hodak

Ima li ljepše i primjerenije pohvale jednom dječjem romanu, točnije njegovom autoru, od one koju mu iskreno, jer drugačije nit' žele, nit' umiju, iskažu djeca, dakle oni za koje je taj roman zapravo i pisan.

Nakon današnjeg susreta književnika, autora ovog romana, Krešimira Butkovića s učenicima od 5. do 8. razreda OŠ Ivana Rabljaninja Rab, bez ikakve sumnje možemo reći da je "Bornin vremeplov", sa svim svojim dječjim tugama, radostima, ljubavnim nespretnostima, nestašlucima i dovitljivostima Borne, Nike i njihovih vremeplovnih vršanjaka iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, u potpunosti prigrljen od najzahtjevnije publike.

Izvrsno moderiran susret od strane prof. Mone Othman, puna dvorana zainteresiranih učenika, zavidno čitanje i gluma pojedinih ulomaka iz ovog razigranog dječejeg romana u izvedbi članova sjajne školske dramske skupine pod vodstvom prof. Gordane Ćuk Ribarić, uspješno položeni simpatični kviz iz poznavanja govora generacije "osamdesetih", sve to pomiješano s puno emocija i pregršt interesantnih pitanja kojima su osnovci salijetali Krešu Butkovića, bilo je dovoljno za ovakav zaključak: "Roman 'Bornin vremeplov' osuđen je da bude hit među djecom", i to hit s velikim pozitivnim predznakom! Tko pročita, odmah će znati o čemu pričamo.

Prva prilika da se domogmnete ovog prelijepog romana bit će već sutra, u utorak 18. listopada, u 19:30 sati na istom mjestu, za kada je zakazan početak "velike" rapske promocije "Borninog vremeplova", one za svekoliku rapsku javnost.

Dođite i nemojte propustiti izuzetnu priliku da porazgovarate s autorom ove knjige Krešimirom Butkovićem, dok nam još nije pobjegao u Zagreb.

 

Pročitano 1737 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1